Swedbank höjer utdelningen


Idag presenterade Swedbank sin bokslutsrapport för 2018 och medan den kom in strax under förväntningarna så är det ändå en bra presterande verksamhet. Outlooken ser rimlig ut med några småsaker som en något dämpad volymtillväxt för bolån under 2019. Lite smågrejer alltså men ändå en sund utveckling att vänta under 2019.

Resultatet per aktie blev 18,89 kronor vilket är 9,2 procent högre än 2017. Swedbank delar ut 75 procent av resultatet och utdelningen föreslås bli 14,2 kronor per aktie. Mot föregående års utdelning på 13 kronor innebär det en utdelningstillväxt om 9,2 procent. Just nu handlas aktien i 203 kronor vilket ger en direktavkastning om 7 procent.

Länk till Swedbank hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

9 kommentarer:

 1. Har du Swedbank i din portfölj Petrusko?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Japp jag äger Swedbank. Kolla min senaste portföljfördelning i länken: http://petrusko.blogspot.com/2018/12/fordelning-innehav-i-portfoljen-q4-2018.html

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Hade man köpt swedbank för 10år sedan skulle man nu få hela insatsen i utdelning. Oerhört imponerande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Ja köper man bra bolag vid krisvärdering kan det bli en riktig hit som Swedbank tex. Swedbank var illa ute i finanskrisen men det var inte värre än lite nyemission och jag tror de lånade pengar av staten som de fått i retur med råge.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Hej Petrusko
  har swedbank här ochså,synd att dom gick ner idag.
  kommer du behålla dina framåt? mycket bra utdelning ju.
  kanske man skulle fylla på med mer aktier.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Matte,
   Ja Swedbank droppade en del idag på rapporten men ser jag till en längre tidshorisont så ser det fortsatt rimligt ut. Jag hade redan en stek i Swedbank som jag var nöjd med men har ändå köpt mer idag. Skriver ett inlägg om det ikväll.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Kommer få problem på sikt MVH Bankanställd

  SvaraRadera
 6. Ncc halverar utdelningen! Hur tänker du Petrusko?

  SvaraRadera

Jag äger Hufvudstaden

Länge har jag suktat efter att äga Hufvudstaden, fastighetsbolaget med de bästa fastigheterna i Sverige. De äger inte så många kåkar man ...