onsdag, december 05, 2018

Svag börs väntas idag


Igår backade de amerikanska börserna rejält i spåren av oro kring världspolitik med tullar och allt vad det är. Det breda indexet S&P500 stängde dagen på minus 3,24 procent och bolag som Apple och Amazon backade 4,4 respektive 5,87 procent.

Stockholmsbörsen väntas ta efter och backa idag, inte lika mycket men en hygglig nedgång är väntad. Jag kommer agera precis som vanligt vilket innebär att sitta lugnt i båten eller allt som oftast att jag köper mer aktier och fonder. Så är planen idag, att köpa mer. Vi får se vad börsen bjuder på men något gött blir det nog för mig att köpa.

Vill man fånga en sådan här nedgång genom att köpa fonder så går det bra men man skall tänka på bryttid och affärsdag. Oftast är det kl 13 som är bryttiden och man skall lägga ordern innan det för att få snabbast möjligt avslut. Sedan är det affärsdag och det är för många fonder samma dag men vissa fonder har några dagar "glapp" innan ditt köp sker. Börsen kan hinna stiga igen innan ditt köp genomförs i sådana fonder.

1 kommentar:

  1. Börsen skulle ju enligt en amerikansk finanssida ha kraschat 1 december men nu var jag inne och kollade och de har flyttat fram datumet till den 1 januari. Så vänta med att handla tills dess :).

    SvaraRadera