torsdag, november 29, 2018

Disney höjer utdelningenIgår meddelade Disney att de höjer sin utdelning. Den betalas halvårsvis och nästa utdelning har X-datum nu i början av december. Utdelningen höjs till $0,88 jämfört med $0,78 året innan. Totalt summerar utdelningen i år till $1,72 vilket är 6,2 procent mer än året innan. Den senaste utdelningen var på $0,84 och betalades i somras. På kursen $115 är direktavkastningen nu 1,5 procent. Inte så högt men sannolikt en stadig utdelningshöjare även i framtiden.

Disney har en mycket sund payout ratio om endast 20 procent. Det betyder att de tjänar pengar flera gånger storleken på utdelningen och är en sorts trygghet i att den förmodligen inte kommer sänkas i närtid.

Nästa år har Disney en häpnadsväckande pipe line av saker. De lanserar sin streamingtjänst Disney+ och de har en lång rad riktigt tunga filmtitlar som tex: Frozen 2, The Lion King, Star Wars Episode IX, Avengers Infinity War part 2, Toy Story 4 och Dumbo.

Disney äger en helt enastående portfölj av film och rättigheter av högsta kvalitet. Det är något jag tror på i det långa loppet; Disney med sina starka varumärken och populära karaktärer. De är även världens största operatör av Nöjesparker med sina Disneyland på olika platser i världen.

Länk till Disney hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar