tisdag, oktober 30, 2018

EPR Properties Q3 rapport 2018


Igår rapporterade EPR för det tredje kvartalet 2018. Jag var dock för trött för att skriva om det igår kväll men nu är jag uppladdad igen. EPR är ett amerikanskt fastighetsbolag av typen REIT och inriktningen är lite speciell. De äger underhållningsfastigheter och skolor i huvudsak. Själva skiljer de på "entertainment" så som tex biograf och på "recreation" som tex alpinanläggning eller vattenland. Jag buntar ihop dem och kallar det för underhållningsfastigheter.
 Det är två bra grenar att vara i med stark efterfrågan och goda framtidsutsikter, skola och underhållning. Det spenderas allt mer pengar på underhållning som tex bowling och bärs eller åka skidor. Det är ingen tillfällighet att EPR satsat på just den här typen av fastigheter. De har gjort sin hemläxa och funnit att framtidsutsikterna är mycket goda i de här fastigheterna.

De rapporterade en kraftig tillväxt av AFFO i kvartalet om $1,58 mot $1,26 året innan. För de första nio månaderna landade AFFO på $4,7 mot $3,73 året innan. En tillväxt om 26 procent.

Bolagets VD Greg Silvers pratar om en stark outlook och utmärkt resultat framöver. I anslutning till rapporten passar han på att höja bolagets guidning för helåret till $6,03 - $6,09 från tidigare $5,97 - $6,07.

Utdelningen betalas månadsvis och är på totalt $4,32 per år. De brukar höja utdelningen varje år med start den utdelningen som betalas i februari så det är inte långt bort innan en sannolik höjning. Den senaste höjningen var på cirka 6 procent och med den starka prestandan i åtanke borde det kunna bli en höjning i åtminstone samma häraden. På kursen $67,95 är direktavkastningen 6,3 procent.

Länk till EPR hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

7 kommentarer:

 1. Gött! Är det något du själv kommer att köpa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Jag äger EPR Properties och tycker gillar deras inriktning/verksamhet.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Jag har också EPR i portföljen, det var du som uppmärksammade mig på dem, och sedan tog jag in dem efter en granskning. Fin kassaflödesmaskin.
  Mvh https://investera-pengar.blogspot.com/

  SvaraRadera
 3. Glad att Epr verkar gå bra kompenserar mina Transalta renewables Dock ger de bra utd än....

  SvaraRadera
 4. Tack för rapportering/infon. Nu vet jag vad EPR ÄR :) Blir nog att köpa in en liten post snart

  SvaraRadera
 5. Tittar på en REIT i form av LTC Properties. De äger äldreboenden i de delstater i U.S. med mest ökande antal "åldringar". Delar ut 0,19$/mån. eller 4,9% på helåret. Vad tror du om dessa P. ? De har ju en inriktning mot en verksamhet som du brukar gilla (antalet äldre kommer ju att öka över lång tid). Vad jag läst mig till bedömer analytiker att det finns god möjlighet till god utdelningstillväxt framöver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Googla petrusko LTC Properties, jag har skrivit om dem. Jag tycker det är ett intressant bolag.

   Mvh petrusko

   Radera