måndag, oktober 29, 2018

Catella Balanserad - Fondpodden avsnitt 10


Lyssna på Ola Mårtensson om fonden Catella Balanserad. En blandfond som har en lägre risk än vanliga aktiefonder. Men vad skall man förvänta sig av en sådan?

Läs mer om Catella Balanserad hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.


4 kommentarer:

 1. Oj Petrusko. 2,29% i avg. Jätte hög risk för att få dålig avkastning. Skrämande hög årsavgift. Mvh.jacke77

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jacke,
   Ja det är en aktiv fond och de har ju generellt högre avgifter än indexfonder. Sedan är det ju både ränta och hedge i den så på lång sikt ger den ju inte samma avkastning som en ren aktiefond. Det är ju poängen med den, lägre risk och det blir på bekostnad av avkastning.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. AMF Balansfond har gått bättre i år och den kostar 0,42 % i total avgift! Varför satsa på en dyr fond när den inte går bättre än fonder som bara kostar 20 % av fondavgiften? Jag trodde petrusko skulle ge lite tips om bla attraktiva fonder. Detta var inget bra tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Rudolf,
   Det är varken ett tips eller icketips från min sida. Det är inte vad Fondpodden handlar om, jag kan inte stå bakom alla fonder utan var och en har olika mål med sitt spar. För vissa är det rätt att ha 100% i räntespar och andra kan 100% aktier vara rätt och för en del något där emellan.
   Just den här fonden betalar man för taktisk allokering och den innehåller hedgefonder bla. Intressant för vissa, inte alls för andra.

   Mvh petrusko

   Radera