onsdag, maj 30, 2018

Topprankad förvaltare om småbolag


Igår lyssnade jag på en väldigt intressant podd där ämnet för avsnittet var just småbolag. Man pratade generellt om fördelar med småbolag men sedan var det en del intressant resonemang ur ett amerikanskt perspektiv där de jämförde amerikanska småbolag vs globala småbolag. Historik visar på fördel globala (ej amerikanska alltså). Jag gillar resonemanget om att ett bolag på tex 3 musd börsvärde kan klara sig på att göra business enbart i en enda stat i USA medan ett bolag av samma storlek men från Sverige så krävs det ett större perspektiv, kanske rentav globalt. Ofta är de bra sådana här "svenska" bolagen bäst i världen på sin nisch medan bolaget i USA kanske är okej i sin stat. Ja ni får lyssna helt enkelt.
Avsnittet är 25 minuter och jag tyckte det var väldigt intressant.

Jag har två investeringar för tydligt småbolagsfokus och dessa är enligt nedan. Klicka på länken för att komma till mina inlägg jag skrivit om dem:

Didner & Gerge Småbolag

Handelsbanken Global Småbolag Index

3 kommentarer:

 1. Har både D&G Småbolag och D&G Small & Microcap US i tjänstepensionen, första uttaget är om 24 år så horisonten är riktigt lång. Tillåter mig själv lite andra strategier där (jämfört med utdelningsaktier och billiga indexfonder i portföljen som jag ska leva på).

  Ska kolla vidare på Handelsbanken-fonden!

  SvaraRadera
 2. Tjeena Petrusko! Om du hade satt ihop en fondportfölj över värdens kontinenter hur hade den sätt ut då? Hade varit intressant att se hur de skulle se ut. Samt olika avgifter per fond.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Tack för din kommentar och en intressant fråga. Jag tror fler har intresse i den varpå jag kommer svara dig genom att skriva ett inlägg om det. Siktar på att ha det uppe ikväll eller imorgon

   Mvh petrusko

   Radera