onsdag, maj 30, 2018

Early Retirement uppgradering


I helgen som var så läste jag en artikel om en amerikan och hans early retirement liv. Jag kunde relatera till flera saker som han nämnde och så var det en sak som jag kände att det här är ju något för mig. Det bara kändes helrätt.
Det var punkten om att han promenerar, till butiken, till gymmet osv. Jag såg direkt framför mig min cykeltur till gymmet förvandlas till en promenad fylld av vackra vyer och lyssnande på poddar.

Well, nu har jag hunnit med två gånger att gå fram och tillbaka till gymmet och det är verkligen underbart. Det bränner fett vilket jag behöver då mina skjortor blivit lite för små.. Framförallt har det givit mig en dedikerad tid att lyssna på poddar och oboy har jag lyssnat på bra grejer de här dagarna. Det här poddlyssnandet har varit otroligt givande, jag har bla lyssnat på Joel Greenblatt.

När jag gymmar vill jag inte ha någon podd utan då är det fokus på att bryta av stänger och mosa, Hulk smash!

När jag gymmat färdigt snörar jag på mig promenadskorna igen och går hem med en podd i öronen.
Jag har cirka 5 kilometer enkel väg till mitt gym så det är en fin tid för poddlyssnande.

Här är länk till artikeln som gav mig inspiration: https://www.marketwatch.com/story/no-more-monday-blues-and-9-other-small-pleasures-of-early-retirement-2018-05-23?link=sfmw_tw

Direkt efter jag läst det och var supertaggad att gå promenader så googlade jag även lite och fann en lång rad hälsofördelar med att gå, tack för det.

Nu har jag skrivit om den här goa grejen som jag börjat med och skall snart snöra skorna och gå till gymmet. Idag får jag nog smörja mig med solkräm för det har jag inte gjort de andra dagarna och nu steker det på bra. Jag har gjort en "Early Retirement uppgradering" när jag lagt till med den här goa vanan.

7 kommentarer:

 1. Hej Petrusko!

  Hur länge har du varit ekonomisk oberoende och hur gammal var du när det inträffade?

  Tack för en väldigt bra blogg! Tack vare dig så har jag fått upp ögonen för XACT Högutdelande som jag idag ökar mitt innehav i!

  Vänliga hälsningar
  Oscar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Oscar,
   Tack för din kommentar och feedback. Kul att du gillar Xact Högutdelande, den tror jag är en bra komponent i ett långsiktigt spar. Jag sade upp mig på mitt jobb för ett par år sedan och har levt på utdelningar sedan dess. Delvis får jag säga för utdelningarna räcker inte riktigt till så jag är i behov av sidoinkomster. Jag skriver lite artiklar i tidningar och på diverse sajter. Det rullar på.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Tack för ditt snabba svar!

  Fantastiskt att kunna säga upp sig och leva på utdelningar. Jag hoppas verkligen på en positiv utdelningstillväxt för dig!

  Jag förstår att du inte vill säga exakt hur gammal du var av anonymitetsskäl. Men hade varit intressant att veta ungefär hur gammal du var. Pratar vi 45, 40, 55 eller vad rör det sig om?

  Jag är själv några år under 30 och hoppas kunna leva på mina utdelningar när jag är 45-50.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Miss av mig. Jag är född slutet av 70-talet.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Boktips : Hjärnstark av Anders Hansen.
  - Hur motion och träning stärker din hjärna.

  Väldigt bra bok! Perfekt för att ge lite extra motivation för att promenera och träna!

  SvaraRadera
 4. Hej, tack för en läsvärd blogg, vore väldigt uppskattat om du kunde länka poddavsnittet med Greenblatt och om du har andra bra poddar att rekommendera.
  Mvh
  Lordcashpoint

  SvaraRadera
 5. Mikael Bergman01 juni, 2018 19:33

  Ett ytterligare tips för promenaderna förutom poddarna,köp en viktväst och släng på dig,det har jag gjort och det gör skillnad. Köpte en som går att variera från 0 till 20kg i halvkilos vikter,har plockat bort snart 10 överflödiga kilon på kroppen bara genom promenader med den. Började på 7kg och nu är jag uppe på 15 kg i västen,den klassar med lätthet in som ett av dom bästa köp jag gjort.

  MVH Micke

  SvaraRadera