Öhman Sweden Micro Cap


Det här är en småbolagsfond med mäkta bra historik, faktiskt den som presterat bäst på 5 och 10 år. Den placerar sig i absoluta toppen även på 1 och 3 år. Tidigare i år utnämnde Morningstar den till bäst i klassen bland småbolagsfonder. Det här är alltså den bästa svenska småbolagsfonden.

Produktens avgift är 1,62 procent.
Fondförmögenheten är cirka 3 miljarder kronor.
Minsta köp man kan göra är 200 kronor men via månadsspar går 100 kronor bra.
Den har 5920 stycken ägare hos Avanza.
Köp och sälj innan klockan 13 sker samma dag.

Det är svårt att inte gilla den här fonden. Historiken är enastående och med så jämn och hög prestanda på 1, 3, 5 och 10 år kan man gott tro att de kommer prestera även i framtiden.

Länk till Öhman Sweden Micro Cap hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

8 kommentarer:

 1. Diner & Gregs småbolagsfond då? Va inte de den ultimata fonden för småbolag? Ändrar dig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Didner & Gerge Småbolag är mitt val men det är inte den fonden som presterat bäst historiskt. Nämnda fond från Öhman har presterat bäst.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Hej Petrusko!

  Intressant fond! Har lagt till den i min bevakningslista och kanske köper på mig en post snart. Fonder har ju presterat fantastiskt fint de senaste åren. Är det rimligt att tro att den kommer prestera sämre än ett brett index om börsen får en större sättning de närmsta åren?

  Kan man hoppas på ett uppdaterat inlägg likt http://petrusko.blogspot.se/2018/03/fordelning-portfoljen-180330.html den närmsta tiden?

  Vänliga hälsningar
  Oscar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Oscar,
   De studier som gjorts på amerikanska småbolag generellt är att de gett högre avkastning till lägre volatilitet än breda index. Hur det utvecklar sig för svenska småbolag i framtiden är svårt att sia om men jag tror inte man behöver vara orolig att tex den här fonden från Öhman skall prestera kraftigt sämre än breda index.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Presterar inte Didner & Gerge Småbolag bättre, och till lägre avgift?

  Dock ej samma bolag som största innehav, inte något.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Nej det gör inte Didner & Gerges fond och det kan man ju själv kolla busenkelt hos tex Avanza eller någon annan sajt. Nämnda fond från Öhman har avkastat bättre på 1,3 och 5 års sikt. Didner & Gerges fond har ej 10 års historik att jämföra med men Öhman är bästa småbolagsfond på 10 år.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Jo men det var så jag gjorde, kollar jag ser det ut som Didner gått upp ca 700% och Öhman ca 400%

   Skärmdump:
   https://ibb.co/msJRoJ

   Missar jag något, eller är det fel fonder jag väljer? Utdelningar?

   /Andreas

   Radera
  3. Hej Andreas,
   Sedan fondstart har Didner & Gerge Småbolag presterat över 700% men det är en konstig jämförelseperiod. Sedan just det specifika datumet har Didner & Gerge lite högre avkastning än Öhmans fond men alla standardiserade jämförelseperioder är Öhman bäst på. 1, 3 och 5 år. 10 års historik har ju inte D&G ännu så det utgår.

   Mvh petrusko

   Radera

Ett knippe preffar

Jag förvaltar min portfölj med målsättning att den skall generera att kassaflöde till mig att leva på. Jag lever på utdelningar och en de...