lördag, maj 05, 2018

De populäraste fonderna hos Avanza


Ovan är två listor över de populäraste indexfonderna respektive aktivt förvaltade fonderna. De är populärast i bemärkelsen flest antal ägare hos Avanza. Det behöver inte säga något men det kan också göra det. Förmodligen har folk en god anledning varför de valt en viss fond. En sådan här lista är snabb att gå igenom och kanske man kan finna en godbit bland fonderna som så många andra valt att investera i.

Själv sparar jag bland annat i Didner & Gerge Småbolag som är med på listan. Ett bra sätt att få exponering i småbolag tycker jag. Läs mitt inlägg om Didner & Gerge Småbolag.

Läs om mitt senaste fondköp: Jag ökade i Xact Högutdelande. Fonden med cash utdelning.

6 kommentarer:

 1. Hej Petrusko.
  Riktigt fina fonder. Själv drar jag mer åt Vänster och köper bara dem fonder på vänster sida som följer index
  Då vet jag vad jag får för billig eller gratis avgift. Slipper tänka på börsen som sköter sig själv utan att göra sig SMART som är svårt långsiktigt.
  Mvh.jacke77

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Jacke,
   Tack för din kommentar. Jag förstår dig, vanlig indexinvestering är beprövad och smart.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Nja, sista 5 åren så har det blivit riktigt dyrt att placera i tex Avanza Zero, då den typen av bolag underpresterat börsens avkastning riktigt rejält.

   Trenden nu är ju att falska aktiva fonder slås ut, vilket är bra. Det tror jag kommer leda till en bättre bild av aktiv förvaltning i förlängningen. Att indexfonder ökar i volym ökar ju också möjligheterna för duktiga aktiva förvaltare att göra bra ifrån sig.

   Mvh https://investera-pengar.blogspot.se/

   Radera
  3. Det tycker inte jag att Avanza Zero har varit dyr senaste 5 år. 0kr i avg 57% avkastning. Inte så dåligt alls. Klart fanns mycket bättre fonder men sådant man vet i efterhand. Det är historik. Framtiden vet ingen om. På 10 år Avanza Zero 126% riktigt bra utan extra avg och mer än dubbla sina pengar på 10 år. Själv föredrar jag Nordnet Superfonden Sverige. Mvh.jacke77

   Radera
 2. Hur ser du på upplägget med 4 Superfonder Nordnet Sverige.Norge.Danmark.Finnland? Riktigt billigt och får mycket finare branchspridning med norden fonderna som kostar bara i växlingsavgift 0.25%. Dina tankar om det? Tackar. Mvh

  SvaraRadera
 3. Hej, vart hittade du listan?

  SvaraRadera