tisdag, april 24, 2018

Stark rapport från Axfood kvartal 1 2018


Tidigt idag på morgonen släppte Axfood sin rapport för det första kvartalet 2018 och det var en stark prestation de visade upp.

Omsättning: 11.444 miljoner kronor. 7,6 procent upp från föregående år (10.639 miljoner kronor).
Vinst per aktie: 1,61 kronor. Upp 9,5 procent mot föregående år (1,47 kronor).
Rörelsemarginal: 3,8 procent mot 3,7 procent föregående år.

Rörelsemarginalen var högre än väntat och vinsten var klart högre än väntat. Snittförväntningar var en marginal om 3,6 procent och ett rörelseresultat om 408 miljoner. Rörelseresultatet blev 435 miljoner kronor, 6,6 procent över förväntningarna alltså.

Så här kommenterar VD Klas Balkow det första kvartalet:

"Axfoods första kvartal för 2018 visar på en riktigt bra start på året. Vi har en stark tillväxt med ökat resultat. Försäljningen i våra butiker är långt över den uppskattade marknadstillväxten, vilket visar att vi fortsätter ta marknadsandelar. Framför allt sålde Willys-butikerna bra under hela kvartalet och avslutade med en riktigt stark påskhandel.     

E-handeln utvecklas positivt i alla våra koncept. Idag når vi över 5 miljoner konsumenter med vårt online-erbjudande och vi fortsätter utveckla våra digitala tjänster. Den starka näthandeln är bra för försäljningen, men belastar fortsatt resultatet. Trots detta levererar vi ett högre rörelseresultat jämfört med motsvarande kvartal förra året. Med en rörelsemarginal på 3,8 procent ligger vi i linje med vårt långsiktiga mål om minst 4 procent och vi fortsätter arbeta enligt vår strategiska agenda."

Länk till Axfood hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

4 kommentarer:

 1. Vore kul om du publicera inlägg om hur dina dagar ser ut som ekonomiskt oberoende :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Tack för din kommentar. Jag har fått förfrågan förut och visst borde jag kunna få till ett sådant inlägg. Ska spana på det framöver och försöka få till ett intressant inlägg som speglar min vardag.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Kanske kunde du även få till ett inlägg om hur du tänkte när du slutade jobba? Vad hade du för kalkyl, hur många årslöner i kapital, hur resonerade du inför det klivet etc? Blir det inte tråkigt med all tid?
   Mvh https://investera-pengar.blogspot.se/

   Radera
 2. Överreaktion på rapporten vad anser du?

  SvaraRadera