Investors Patricia Industries köper SarnovaPatricia Industries som är Investors del för onoterade innehav meddelade idag att de förvärvar Sarnova. Sarnova är den ledande amerikanska specialdistributören av sjukvårdsprodukter inom Emergency Preparedness och Acute Care. Verksamheten passar mycket bra in hos Patricia Industries och Investor som har ett stort engagemang i hälsovårdsektorn. Ungefär en fjärdedel av Investors tillgångar är inom hälsovårdsektorn. Andra bolag de äger i sektorn är: AstraZeneca, Mölnlycke, Permobil, Braunability, Laborie, Aleris och Sobi.

Så här skriver Investor kort om Sarnova:
"Sarnova bildades 2008 då Water Street slog ihop två ledande specialdistributörer. Under de följande tio åren genomförde Sarnova åtta förvärv för att expandera sitt sortiment av sjukvårdsprodukter och tjänster. Idag har företaget nationell täckning och en klart ledande position på båda sina slutmarknader. Inom Emergency Preparedness erbjuder Sarnova exempelvis automatiserade externa hjärtstartare, emergency response kits och speciella artiklar för engångsanvändning till en bred kundbas inom brandförsvar, ambulansföretag, polis och den federala regeringen. Inom Acute Care erbjuder Sarnova innovativa andnings- och anestesirelaterade produkter till olika avdelningar inom sjukhus, såsom akut-, intensiv- och neonatalintensivavdelningar. Sarnovas fokus har lett till en väldifferentierad portfölj av produkter och avancerade tjänster."

Under 2017 omsatte Sarnova 555 miljoner dollar med en EBITDA-marginal om cirka 12 procent. Sedan 2012 har tillväxten varit runt 6 procent i snitt per år. Huvuddelen av tillväxten har varit organisk.

Länk till Investor hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliateänkar.

2 kommentarer:

 1. Är Getinge en leverantör eller konkurrent till Sarnova?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Marcus,
   Jag är ej såpass insatt i varken Getinge eller Sarnova att jag kan svara på det.

   Mvh petrusko

   Radera

Jag äger Hufvudstaden

Länge har jag suktat efter att äga Hufvudstaden, fastighetsbolaget med de bästa fastigheterna i Sverige. De äger inte så många kåkar man ...