fredag, mars 02, 2018

Mina senaste börsaffärer och #Tacofredag


Mycket guacamole skall det vara, åså lite tacogrejer till det. Jag är stormförtjust i taco och guacamole är den viktigaste tacoprylen. En fun fact är att avocado är så lukrativt att odla att det kallas för det gröna guldet. Det ger mer intäkter än att odla knark (Cannabis). Det är ju inte bara en anekdot utan det är faktiskt något odlingsmark ofta används till i länderna där man odlar avocado. Jag spanar på ett avocadobolag och på den vägen har jag snappat upp lite extra bra att veta om det gröna guldet. Bolaget jag kollar på heter Calavo Growers Inc och har fin tillväxt och bra outlook. Värderingen är dock väldigt hög i ett backspegelperspektiv. Även med en väldigt optimistisk syn på framtiden ser dock värderingen utmanande ut. Det senaste året har det rådit avocadohysteri i USA och det har nog varit med och bidragit till att aktiekursen gått som en raket det senaste året.

Jag har gjort lite börsaffärer de senaste dagarna. Jag köpte ännu fler Latour igår och idag har jag slagit till på en rad indexfonder enligt nedan.

Avanza Zero
Swedbank Robur Access Global
Xact Högutdelande

5 kommentarer:

 1. Men det var det sjukaste till guacamole jag sett :D Själv får jag behålla guaccen själv så sambo KTM inte äter den. Alltid en fördel :)

  Jag gör för övrigt inte min guacamole själv då jag sällan äter det, men kan ändå tycka att avocados oftast är relativt dyrt.

  Kronan till Miljonen - för varje krona är början på en ny miljon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   HAhaha, ja det är rena guacamolehimlen den där tacon =)

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Köper hellre Bure än Latour nu. Micke

  SvaraRadera
 3. Nog för att guacamole är gott, men det där var nästan groteskt ;-)

  SvaraRadera