fredag, mars 02, 2018

Fredagshandlat på Willys


Jag har varit på Willys och handlat inför helgen. På bilden ovan har jag fotat de viktigaste sakerna, det är lite av en gåta vad det blir för fredagsmiddag..
När butiken öppnade klockan 8 var jag där och började handla. Det var allt en del kunder samtidigt som mig men det kryllade verkligen av arbetare i butiken. Dels Willys egna personal som packade upp nya varor men även städ som tvättade golv och gjorde fint.

Lite besviken blev jag i Tacohyllan över deras smala sortiment från Old El Paso. Detta visste jag ju sedan tidigare men jag var extra taggad att handla idag efter att jag köpte aktier i General Mills häromdagen. Old El Paso är global ledare på tacoprylar men i Sverige har Santa Maria klämt ut dem från butikshyllorna, inte för att de är mer poppis utan för att Santa Maria har smörat upp butikskedjorna med lägre pris så de tjänat mer på att sälja dem. Så är det med konkurrens och medan jag gärna sett hyllor knökefulla med Old El Paso prylar så förstår jag varför det är som det är i svenska butiker.

General Mills som jag nämnde att jag köpt aktier i är ett bolag som äger och distribuerar en rad olika märken i dagligvaruhandeln. De äger tex Cheerios frukostflingor men det står Nestle på förpackningen i Sverige för de samarbetar med dem om distribution. Kan man erbjuda ett stort utbud av varor till samma leveransadress så kan man hålla nere kostnader och där har General Mills och Nestle ett globalt samarbete.
Green Giant ägde de tidigare men nu tror jag de sålt det och har bara licensavtal i Europa. Häagen-Dazs glass äger de också, den globala ledaren på premiumglass.

Läs mitt inlägg om General Mills.

Jag äger ju även Axfood så det är ju extra nice att handla General Mills prylar hos Willys eller Hemköp.

8 kommentarer:

 1. Hur ser du på priset GIS fick betala för Blue Buffalo? Blev visst p/e 40 för detta djurfoder företag. Vi får hoppas att fler skaffar hund. Där jag bor är det snart fler hundar än människor.

  Millshälsningar

  Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Lars,
   Tack för din kommentar. Vissa har uttryckt att de tycker priset var högt. Jag har lyssnat på Jim Cramer som gillar köpet och tror det kommer bli bra. Det har smittat av sig lite på mig kanske men några saker att ta in är att man får synergieffekter i BLUE av att vara med i General Mills distribution och erbjudande. BLUE har dels potential att växa i världen då de tex inte finns i Europa. Vi lägger väldigt mycket mer pengar på husdjur och det ökar, en faktor som kommer driva intäkter länge framöver.
   Med de här tankarna och Jim Cramers syn på saken så är jag positiv till köpet.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Har själv köpt GIS så jag håller med. Det positiva överväger även om jag reagerade på priset. Till priset 51 dollar tycker jag detta är mycket köpvärt. Utdelningarna lär varje fall fortsätta att komma i stigande antal.

  Med vänlig hälsning

  Lars

  SvaraRadera
 3. Jag funderar ofta över hur Willys tror att det påverkar vår shoppinglusta att det kretsar en städvagn stor som en ismaskin runt runt kunderna i butiken.

  Jag kan inte minnas att det var så för några år sedan. En idé vore ju att torka golvet på andra tider än när butiken är full med kunder. En annan variant vore att städa golvet med samma intervall som kundkorgarna, alltså en gång per decennium vare sig det behövs eller inte.

  SvaraRadera
 4. Lite besviken att du inte köpte Green Giant majs (sköts av General Mills i Europa). Men det kanske är bättre hävstång på Garants majs (Axfood)?

  SvaraRadera
 5. BGS köpte Green Giant 2015. Jag har ägt BGS länge innan dess. Ägde GIS också ett tag, funderar på att gå in igen eftersom jag vill öka livsmedelsandelen i min portfölj

  SvaraRadera
 6. Fan nu blev jag ju sugen på Tacos! ;) Hur mycket är planen att vikta upp General Mills?

  Med vänlig hälsning Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
 7. Jag har för mig att när old el Paso kom så konkurrerade dom med eldorado pris mässigt, samt att deras varor innehöll konstiga saker vi inte var vana vid, som salsa med mosade bönor. För mig är dom budget märket från utlandet alternativ till budget men sämre än allt medium/premium där Santa Maria befinner sig.

  SvaraRadera