tisdag, februari 27, 2018

The Dividend Investor v.9 - Realty Income

I dagens artikel på Tradingportalen har jag tittat lite närmre på Realty Income. Med enkla begrepp förklarar jag och visar mer om företaget och dess verksamhet.

http://www.tradingportalen.com/dividend-investor-v-9-realty-income-med-manadsutdelning-och-hog-direktavkastning/

9 kommentarer:

 1. En lite of topic fråga. I meningen "Enea emitterar ett seniort, icke säkerställt obligationslån om 500 miljoner kronor." så fattar jag vad obligationslån betyder. Men vad betyder seniort? Och vad betyder icke säkerställt?

  Ha en bra dag

  //Krusse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Krusse,
   Senior handlar om dess prioritet vid bolagets obestånd och betyder att det har rätt till bolagets tillgångar framför andra icke säkerställda lån. Att det är icke säkerställt betyder att man inte har kopplat något specifikt i bolaget som pant. En säkerställd obligation kan tex ha en fastighet kopplad till sig vilket innebär att vid bolagets obestånd så hör fastigheten till obligationsinnehavaren. Säkerställda obligationer är sämre/sunkigare jämförelsevis.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Kommentar på detta petrusko? https://asikt.dn.se/asikt/debatt/ekonomiskt-oberoende-ska-inte-glorifieras/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena anonym,
   en ickefråga i min värld. Artikelförfattaren verkar köpt "myten" själv som media sprider. Det har skrivits mycket i media om fenomenet det senaste året men det betyder inte att det dräller runt massa människor som lever på kapitalet.

   Det är är ett lika litet issue idag som det var för 10 och 20 år sedan.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Tvärtom så är väl det stora problemet i Sverige att landet är fattigt, mycket fattigt sett till gemene man. Fattigt och skuldsatt.
   Mvh https://investera-pengar.blogspot.se/

   Radera
  3. Vad menar du? Någon data som backar upp det där?

   Mycket fattigt är ju direkt felaktigt! Skuldsatta, jamen det stämmer. Mycket fattigt inte alls..

   https://www.ekonomifakta.se/Fakta/Ekonomi/Hushallens-ekonomi/Hushallens-skulder/


   https://www.ekonomifakta.se/Fakta/Ekonomi/Hushallens-ekonomi/Hushallens-inkomster/


   "Hushållens disponibla inkomster har ökat stadigt under senare delen av 1900-talet. Särskilt under de senaste 20 åren har uppgången varit stark. "

   Du investeraren, var inte så negativ för sakens skull, Sverige är bättre än du anar...

   /Andreas

   Radera
 3. Nu lyckades du helt undvika de negativa rubriker som kommit kring bolaget sista tiden. Hur ser du på dem? Framförallt har de en viss koncentration, som kanske inte är helt positiv. Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Vad är det för något negativt skriveri du tänker på? "en viss koncentration" ? syftar du till fastighetsbeståndet? Det skriver jag ju utförligt om i inlägget. Innebörden är att de står starka i retaildöden tack vare hur de valt ut hyresgäster med defensiv/rätt verksamhet, diversifiering mm.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Jag kan inte ta något som den där investeraren skriver seriöst. Mer självupptagen och arrogant bloggare är svår att hitta. Det enda intressanta med hans kommentar är att han glömde avsluta med sin bloggaddress som verkar vara det enda han vill få ut av sina intetsägande kommentarer.
   Tack för en bra blogg Petrusko!
   /trogen anonym läsare

   Radera