Jag ökade i Latour


Idag är det "löning" och för mig innebär det att föra över pengar till ett vanligt lönekonto där jag betalar mina räkningar. Egentligen har jag redan gjort mina aktieköp i början av denna månaden men det ser ut som att budgeten går hyggligt ihop varpå jag fick en slant över till att köpa mer aktier.

Jag köpte fler Latour idag. Investmentbolaget Latour har riktigt bra innehav och jag gillar kombon med en onoterad del och en börsportfölj. Utdelningarna de tar emot i år pekar på att de kommer kunna höja sin egen utdelning 12-17 procent nästa år. Latour har en låg direktavkastning men är en flitig utdelningshöjare. Medan utdelningen blir allt högre för varje år som går arbetar kapitalet i bolaget åt dig och skapar en hög totalavkastning. Historiskt har Latour gett en makalöst god totalavkastning och en stor del av det ligger i deras strategi och skills att göra bra affärer och skapa avkastning. De utvecklar bolag och är en riktigt bra ägare. Nyligen gjordes ett stort insiderköp i Latour. Bolagets ordförande Olle Nordström köpte den 19/2 250.000 stycken aktier till ett värde om 24 miljoner kronor.

Även om direktavkastningen är låg är Latour en favorit med sina fina innehav och goda totalavkastning. (totalavkastning är utdelning plus kurstillväxt)

Länk till Latour hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

6 kommentarer:

 1. Direktavdelning nästa i nivå med inflationen?

  SvaraRadera
 2. Latour och Microsoft slåss om jumboplatsen gällande låg direktavkastning i min portfölj. Latour klassar jag som ett tråkinnehav, som sakta men säkert ökar i värde. Kan de bara upprätthålla sina utdelningshöjningar och samtidigt öka i värde så inte inflationen äter upp det hela blir det ett väldigt bra innehav för den uthållige.

  Är väldigt lång i Latour... + 10 år

  SvaraRadera
 3. Hur tänker du med den historiskt höga medelpremievärderingen sett till senaste tre åren? Latour är i mina ögon dyr nu.
  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Latour har en hög värdering nu men den är inom ett intervall jag är villig att betala. Ett tag var värderingen helt galet hög då valde jag att avvakta köp och mycket riktigt kom den ner på rimligare nivåer igen. Det var i höstas när den handlades kring 115 kronor.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. När jag började för några månader sedan och satt och kikade på inv.bolag så valde jag latour. Även om de första aktierna jag köpte var svindyra så valde jag det då innehaven tilltalade mig allra mest och en vd som verkar kanon. Premie eller rabatt så kör jag tillsvidare och fyller på.

  SvaraRadera

Ny VD i Castellum

  I det planerade samgåendet mellan Kungsleden och Castellum är föreslaget att Biljana Pehrsson skall bli VD för nya Castellum. Hon är nu V...