Den ultimata julklappen!


Jag har tipsat om den här julklappen i några år nu och har som tradition att köpa samma sak varje år till mina barn. Utöver roliga leksaker, kläder osv köper jag var sin aktie i Disney i julklapp till mina barn. Att ge bort aktier är bra men Disney är speciellt.
Jag tror Disney kommer prestera bra på mycket lång sikt. De har en otroligt stark portfölj med karaktärer och varumärken och globala turismen väntas fortsätta öka starkt framöver vilket gynnar deras nöjesparker.

För barnen är det lätt att förstå att de äger Pluto, Darth Vader och Hulken, de äger ett bolag de kan relatera till. Utöver att Aktier i Disney är kul och förhoppningsvis ett bra spar så kan det leda till ett intresse hos barnen. Om barnen intresserar sig för aktier, spar osv kan du skatta dig lycklig. Kommer man igång tidigt har man just tiden på sin sida och kommer garanterat lyckas bygga upp en riktigt fin aktie och fondportfölj på sikt.

Den ultimata julklappen är aktier.

Jag köper aktierna i var sin kapitalförsäkring i mitt namn med barnen som förmånstagare. Det betyder att jag sköter portföljen och bestämmer när barnen skall få ta över den. Kanske är de inte redo när de fyller 18? Om jag dör faller pengarna automatiskt ut till barnen.

Länk till info om barnspar hos Avanza (affiliatelänk).

Länk till Disney hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

3 kommentarer:

 1. God morgon! Håller med dig om att aktier eller fonder och att lära sina barn om vikten sparande är den ultimata presenten. Sen vilka aktier eller fonder man väljer kan ju alltid diskuteras :).
  mvh

  SvaraRadera
 2. Jag funderar på att ge detta till mina syskonbarn men hur gör man det och sedan ser till så ett intresse skapas? Den ena är 3 och den andra är 7. Föräldrar som är helt ointresserade av ekonomi.

  Hur går man bäst tillväga för att få in småbarnen i aktiesparandets fantastiska värld? :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Aktienovisen,
   Ett sätt tror jag är att investera i bra bolag som barn kan relatera till. Som Disney eller Skistar. Mina småbarn tjatade på mig senast nu imorse om att åka till fjällen. Pappa du har sagt att vi äger aktier i Skistar och vi vill åka skidor. Ja det blev lite back fire med tjatet hehe men kul ändå.

   MEd Disney kan man prata om aktieägande varje gång det är kalle ankas jul eller när man tittar på Star Wars, MArvel osv.

   Mvh petrusko

   Radera

Ett knippe preffar

Jag förvaltar min portfölj med målsättning att den skall generera att kassaflöde till mig att leva på. Jag lever på utdelningar och en de...