Videopresentation av ALM Equity om bostadsmarknaden


Som en del i att utvärdera att på nytt investera i ALM Equity preferens har jag tittat på den här videon där VD Joakim Alm presenterade bolaget hos Erik Penser Bank för några dagar sedan.

Jag kommer inte investera i ALM preffen i närtid.

7 kommentarer:

 1. Riktigt intressant videoklipp, tack för länken!

  SvaraRadera
 2. Hej, jag har ägt Alm Pref tidigare och kunde inte motstå att kliva in igen när priserna nu varit en bra bit under 100-strecket. Tycker klippet är intressant, men jag tror det viktigaste att försöka följa framöver är likviditeten samt om de faktiskt minskar ner obligationslån och köper tillbaka preffar om produktionsvolymen minskar. Kortsiktigt är det iaf väldigt bra avkastning och väl värt risken!

  SvaraRadera
 3. Jag personligen har svårt att lyssna på någon som svär så frekvent. Har en mindre del i preffen vilken jag kommer behålla i nuläget men inte utöka. Tack för delning av klippet!

  //Annelie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Annelie,
   Tack för din kommentar. Jag förstår dig till fullo. Det är ett omdömeslöst agerande av en börsVD Tycker jag. Man skall visa vördnad och respekt för sina ägare och däri ingår ett vårdat språk.

   Säkert många som inte bryr sig men det finns de som gör det och därav omdömeslöst med ett sådant ovårdat språk.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Joakim Alm är sig själv och med det kommer tyvärr mycket svordomar. Inget jag förvarar alls men jag litar på vad den mannen säger och gör. Erik Selin däremot är mer slipade och vet hur man för sig men ingen jag litar på alls, han skulle kunna sälja sin morsa :).

  Jag köper Alm men kommer troligen aldrig äga aktier i Balder så länge Selin är vid rodret.

  SvaraRadera
 5. Trots alla svordomar tycker jag Joakim gav ett seriöst intryck och visste vad han pratade om. Jämfört med andra bostadsutvecklare så tycks ju risken vara betydligt lägre hos Alm equity preffen. Siffrorna han visade lugnar åtminstone mig.

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera

Jag äger Hufvudstaden

Länge har jag suktat efter att äga Hufvudstaden, fastighetsbolaget med de bästa fastigheterna i Sverige. De äger inte så många kåkar man ...