VF Corp köper Icebreaker

Inlägget innehåller affiliatelänkar.
VF Corp som äger bland annat världens största outdoormärke i form av The North Face har signat en deal om att köpa Icebreaker.

Icebreaker har också inriktning mot outdoor och alla produkter i sortimentet baseras på Merino ull. Märket grundades 1995 och är väl inarbetat. En snabb googling visar att alla relevanta outdoorbutiker mfl för märket i sortimentet.
Det är premiumprylar vilket passar utmärkt i VF Corps portfölj. Medan The Northface och Timberland är åt premiumhållet är Dickies i en mer överkomlig prisklass.

Jag gillar verkligen VFCs varumärkesportfölj. Det är en rad riktigt starka och bra varumärken de äger. VANS är stekhett nu, framförallt i USA men även här i Sverige börjar det bli allt mer populärt bland unga.

Den senaste rapporten var bra och bolaget taktar på fint. De äger rätt varumärken och har en stark ställning på marknaden. De är ej hotade av ehandeln som tex fysiska sportbutiker är. Det är ett bekymmer för butiksägare inte för en tillverkare som VFC.
Förvisso hör man om tillverkare med bekymmer nu men det är något annat. Under Armour som kom från ingenstans är pressade och har rasat på börsen. De är inte heta längre. Som nystartade vräkte de sponsorpengar över idrottsmän vilket gav kortsiktig boost men har nu visat sig bara vara uppblåst och pengarna i sjön.
Kanske Under Armour bara är en fluga som försvinner lika snabbt som de poppade upp? Who cares? VF Corp är ett Powerhouse med riktiga superstarka varumärken. De är till exempel störst i världen på ryggsäckar. The North Face är världens största inom outdoor. De där Under Armour är störst på ingenting, bäst på ingenting och har ingen anrik historia. Jag slår ned lite extra hårt på Under Armour bara för att belysa skillnaden.

Jag gillar köpet av Nyzeeländska Icebreaker. VF Corp har jag ägt i några år och jag tycker verkligen om det innehavet. Dels är det ett fint bolag med bra historik och som presterar bra. Dels är det väldigt fina varumärken som jag gillar. VF Corp är en S&P500 Dividend Aristocrat vilket betyder att de höjt utdelningen varje år i minst 25 år.

Länk till VF Corp hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

3 kommentarer:

  1. Satt precis och tänkte lite kring friluftsmärken och vilka man kommer åt via diverse aktier, vet sedan tidigare att du hade en aktie för just North Face så googlade helt enkelt petrusko north face, och vilken trevlig överraskning denna nyhet blev. Har helt missat detta!

    Fenix outdoor känns ju annars som ett bra alternativ iom Fjällräven bland annat.
    Många friluftsmärken av riktig kvalité är dock svåra att komma åt. En stor favorit är Ice Breaker som du nämner, och somenligt mig har marknadens BÄSTA underställ.

    Uppköpet av Ice Breaker får mig att fundera kring om jag inte ska välja VFC istället för Fenix outdoor, får grotta vidare helt enkelt. North face är dock ingen större favorit, finns andra märken jag håller betydligt högre.

    Kommer nog komma lite uppköp av de större då och då, finns väldigt många fina märken där ute! Förstår inte riktigt varför stora bolag inte driver på uppköpen snabbare.

    SvaraRadera
  2. Hej, ser inte att du har kvar VF Corp i din portfölj? Eller den är kanske inte uppdaterad? mvh / Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Maria,
      Jag avyttrade mina sista VFC strax efter årsskiftet. Då hade jag tagit hem en rejäl vinst i omgångar och hade bara en liten slurk kvar. Jag gjorde en genomgång av portföljen och den lilla slatten VFC jag hade kvar kunde lika gärna kvitta varpå den fick lämna. Jag äger gärna bolaget på lång sikt men av olika anledningar valde jag att göra så här. Beror ej på bolaget utan på mig och min portfölj.

      Mvh petrusko

      Radera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...