Söndagstankar om innehåll på bloggen och dig som läsare


Tjena alla monsterdiggare, det är söndag och fars dag*. Helloween är över för denna gången och är du pappa är det din dag idag. Själv fick jag present direkt när jag vaknade på morgonen. Barnen tyckte det var superkul att ge mig en present samt att hjälpa mig att öppna den. Jag har haft en go söndag hittills och önskar er det samma.

Jag skrev precis ett inlägg om en ETF med hög direktavkastning och slogs av tanken att ni läsare kanske undrar varför jag skriver om något sådant. Över åren har jag skrivit varför jag bloggar, vad som driver mig men de där inläggen tynar ju bort och vem minns dem om man läst dem från första början?


  • Aktier och börs är mitt största intresse och således en viktig drivkraft.
  • Jag strävar ständigt efter mer kunskap och info varför jag läser mycket. Allt från bloggar till böcker och årsredovisningar.
  • Det finns ett egenintresse i form av att jag blir mer påläst om mina egna investeringar samt att jag finner nya placeringar.
  • Jag drivs också av att informera och vara till hjälp för andra på ämnet börs och spar. Att jag kan vara en inspiration för vissa gör mig jätteglad.
  • Det är roligt att blogga och att skriva, ett stort nöje för mig.
Det här mina vänner är det som främst driver mig att skapa nytt innehåll på bloggen, att skriva regelbundet och att informera om ETF:er, Youtubevideos, nyhetsbrev, artiklar osv.
Tack för att ni läser min blogg och tack för att jag får vara en inspiration för er.

*Det här är ju superkul. Blev snabbt informerad efter jag publicerade inlägget att fars dag är nästa söndag den 12/11. Jag som fått present idag, grattat min pappa samt bokat besök hos svärfar för att gratta. Det blev ett gott skratt i vart fall.

13 kommentarer:

  1. Fars dag är om en vecka.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena anonym,
      Tack för din kommentar. Lite lustigt, fick mig ett gott skratt av denna fadäs.

      Mvh petrusko

      Radera
  2. Petrusko! Alltid steget före! Har själv varit med om att gratta vid fel tillfälle (den gången var det en födelsedag), lätt hänt=).

    Jag är ännu en av alla de som läser din blogg med stort intresse och glädje. Gillar din tydlighet och ditt engagemang. Det lyser igenom som en stjärna om natten.

    Med vänlig hälsning,

    Atlas Investo

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Atlas,
      Tack för din kommentar och den goa feedbacken =)

      Mvh petrusko

      Radera
  3. Stort grattis Petrusko och alla andra pappor där ute :)

    SvaraRadera
  4. Pensionären hälsar ...

    https://www.ted.com/talks/carl_honore_praises_slowness?utm_source=facebook.com

    SvaraRadera
    Svar
    1. Spännande, den där skall jag kolla på senare ikväll. Tack.

      Mvh petrusko

      Radera
  5. Man ska ta ut glädjeämnen i förskott för då får man fira två gånger. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Spartacus,
      HEhe, ja eller hur. =)

      Mvh petrusko

      Radera
  6. Tack för att du delar med dig, det är av nytta och glädje för mig. Bra där med att starta ytterligare en fars dag. 2018 kör vi tre helger i rad! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja det är en bra plan. Ränta på ränta på fars dag. 2019 kör vi 5 st =)

      Mvh petrusko

      Radera
  7. Fick mig ett gott skratt också. Då jag uppfattar dig som en person som har kontroll på det mesta, tänkte jag för mig själv att "Helvete, jag har tagit fel på farsdag", men sen insåg jag att det var faktiskt du denna gång. :) Även solen har sina fläckar.. :) Tack Petrusko för att riktigt bra blogg.

    SvaraRadera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...