tisdag, oktober 24, 2017

The Dividend Investor v43

Läs min artikel om sex stycken investeringar med utdelningstillväxt.

http://www.tradingportalen.com/dividend-investor-v-43-6-placeringar-med-utdelningstillvaxt/

8 kommentarer:

 1. Såg att du skrev om Omega Healthcare Investors (Ticker: OHI) om du skulle jämföra denna med ditt innehav Pimco Corporate & Income Opportunity (Ticker: PTY)vilket ser du som bäst som en långsiktig investering?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej ANdreas,
   Rent teoretiskt borde OHI ge bättre totalavkastning på lång sikt eftersom det är stamaktier i ett bolag medan PTY är obligationer med hävstång. PTY har dock lång historik av god avkastning och om de fortsätter prestera så även i framtiden är det inte ett solklart case att OHI ger mer.

   Mest sannolikt är att OHI är bäst på lång sikt.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Tack för utförligt svar! Uppskattas mycket! Kollade på Hernhag:s blogg och såg att han har en liknande ett som ”din” PTY nämligen ticker: CHI har du/ni någon uppfattning om skildnaden på dessa två? Finns det någonstans på nätet man kan kolla aktuell utdelning på denna typ av ETF:er?

   Radera
  3. Hej Andreas,
   CHI är på liknande tema. De investerar i konvertibler mm och använder också belåning för att ge avkastningen en boost. Den har lång historik och inte tappat orimligt mycket av sitt NAV. Den är nog hygglig.

   Morningstar.com är bra för ETF:er mm.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Hejsan,, kul att du nämnde brookfield, jag själv äger dock brokkfield asset management som är ett ivestmentbolag och där brookfield infrastructure är en del,, vad tycker du eller anser du om brookfield asset managment? Tack på förhand, mvh Linus

  SvaraRadera
 3. Tjena Linus,
  BAM har fina innehav och en sund strategi verkar det som. Den ger knapp eller ingen utdelning vill jag minnas varpå den inte är ett alternativ för mig. Jag äger BEP dock, ett annat av deras portföljbolag.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 4. Tjena Petrusko! Snubblade över den norska investmentbanken ABG Sundal Collier Holding på Avanza häromdagen och tyckte det såg rätt intressant ut med en väldigt hög direktavkastning på 8,8% samt en relativt låg värdering om man ser till P/E-talet på 11,4. Är medveten om att de har en hög utdelningsandel av vinsten och att de inte har någon speciellt lång historia av stabila utdelningar eller utdelningstillväxt men tänkte ändå kolla om du har kikat på den och kanske har några åsikter/tankar kring företaget.

  Vill för övrigt tacka för en väldigt intressant och bra blogg som läses regelbundet!

  Mvh Erik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Erik,
   Tack för din kommentar och kul att du följer bloggen.
   Jag har tyvärr inte kollat på det bolaget och är inte lockad att göra det heller. Inga tankar kring den då, sorry.

   Mvh petrusko

   Radera