måndag, oktober 02, 2017

Laxsnack i finansTVIdag pratades det om laxbolag i EFN Börslunch. Själv tycker jag det är en intressant verksamhet/sektor som bör ha framtiden för sig. Generellt bland oss småsparare har jag noterat ett intresse för laxbolagen varpå jag vill upplysa om det här videoklippet.

7 kommentarer:

 1. Jag älskar lax och skulle kunna tänka mig att investera i något bolag så småningom.

  Skulle vilja hitta något med bra utdelningstillväxt och fin historisk utdelningshistorik. Men inte hittat något ännu, dock har jag inte sökt särskilt mycket :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena KTM,
   Historiskt har det varit lite svajigt med utdelning men de senaste åren har flera av bolagen pyntat bra. Vissa tror att verksamheten/efterfrågan på lax stadigt kommer stiga eller vara på bra nivåer framåt medan det historiskt har svajat upp och ned. Man bör vara inställd på att den här verksamheten inte alls är lika stadig som tex försäljningen i en ICA-butik.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Tjena

  lite ruskoväder idag

  så passar på att fråga dig om hedgefonden B&P`s Nektar.
  Hörde om den på Sparpodden där programledaren inte trodde så värst framöver på obligationsfonder - däremot på Nektar !

  Du har visserligen ngr år på dig tills du kommer till de tankarna som en pensionär gör - att "bevaka kapitalet"

  Mvh
  pensionären

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   1 procent förvaltningsavgift kan man väl leva med om de är duktiga och presterar bra. Dessutom tar de ut 1 procent köpavgift direkt när du investerar i fonden. 500.000 är minsta köpbelopp och redan dag ett tar de alltså 5000 spänn av dig och efter ett år har du pyntat totalt 10.000 kronor i avgifter. Jag är inte imponerad. Man skulle kunna sätta samman en egen variant med tex Avanza Zero och Carnegie Corporate Bond A. Jag hade nog hellre spanat på något sådant, att sätta samman ett eget billigare alternativ med den risknivå man själv önskar.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Jo
   men som han betonar att kostnaden kan bli dyr men väl värt det.

   OBS Detta argument om köp/sälj avg på B&P via Avanza stämmer men om du går direkt till B&P och skapar konto även ISK och KF finns undviker du dessa kostnader. Avanza förklarar det med att de inte fått "avtal" med B&P.

   Värt att påpeka då många tror att man inte kan "komma in" i B&P`s utbud utan dessa avgifter.

   Hälsar
   pensionären

   Radera
 3. Blev lite mer sugen på Bakkafrost efter att ha lyssnat på programmet, kanske läge att titta på dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Ja eller hur. Det de nämnde på så kort tid lät som ett så bra case för det bolaget i sektorn. Nästa gång jag spanar på Laxbolagen skall jag kolla betydligt närmre på Bakkafrost.

   Mvh petrusko

   Radera