Atlas Copcos vinst växer kraftigt

Inlägget innehåller affiliatelänkar.

Den senaste tiden skulle man kunna tro att någon jätteaktör fastnat med fingret på köpknappen i Atlas Copco. Dag ut och vecka in. Aktien har gått urstarkt och tittar man på redan redovisade siffror ser det allt dyrare ut. Men allt är inte vad det ser ut att vara.

Estimaten för Q3-rapporten som kommer 18/10 är kring 30 procent högre vinst och 13 procent högre orderingång mot samma period året innan. På helår väntas Atlas vinst komma in kring 40 procent högre än 2016.
Länk till Atlas Copco hos Avanza (affiliatelänk).
Info om affiliatelänkar.

Aktier handlas på framtida prestationer och de nyckeltal osv som man kan läsa i tidningar och diverse sajter är gamla. På de gamla siffrorna kan en aktie se både billig och dyr ut men på det som verkligen betyder något, framtida prestationer kan det se tvärt om ut.
När det står p/e 35 hos tex Avanza så kan det på kommande siffror egentligen vara p/e 22. Enorm skillnad eller hur.

Vill du lära dig mer om att analysera aktier samt förstå varför just Atlas Copco är så bra rekommenderar jag den här boken som ingående förklarar bla avkastning på eget kapital.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...