tisdag, oktober 17, 2017

Johnson & Johnson stark rapport och upphävd dom i babypowder case

Inlägget innehåller affiliatelänkar.

Johnson & Johnson presenterade idag en stark rapport för det tredje kvartalet 2017 och en bit in på börsdagen kom nyheten att den fällande domen i baby powder-målet upphävs.
 Rapporten för Q3 kom in över förväntan och prognosen för helåret höjdes. Justerad vinst per aktie kom in på $1,9 mot väntade $1,8 och omsättningen landade på $19,65 mot väntade $19,28 miljarder. Bolaget kom  också med lugnande besked angående påverkan på tillgång/efterfrågan i spåren efter de stormar som härjat den senaste tiden. Något som analytikerna oroat sig för och tittade extra noga på i rapporten. Vinstprognosen för helåret höjdes till 7,25-7,3$ per aktie, upp från tidigare prognos om 7,12-7,22$.

Senare under dagen kom också nyheten att den fällande domen i baby powder-målet upphävs och medan det inte var helt oväntat är det ett "grus i maskineriet" som nu är väck. Den enskilda domen var på $72 miljoner men det fanns nog risk och oro för fler stämningar i spåren av den. Nu är alltså den här domen upphävd och risken för mer bekymmer relaterat till baby powder får man anse ha minskat drastiskt med detta besked.

Länk till Johnson & Johnson hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar