Atlas Copco offentliggör nya namn för Epirocs styrelse

Inlägget innehåller affiliatelänkar.
Copyright Atlas Copco
Idag meddelade Atlas Copco 4 nya namn för styrelsen i Epiroc, delen med inriktning mot gruv och anläggning som skall skiftas ut till aktieägarna under 2018. Ronnie Leten har sedan tidigare utnämnts till ordförande. Som väntat en stark styrelse, enligt nedan.

Ronnie Leten, styrelseordförande , är tidigare VD och koncernchef för Atlas Copco AB. Han är ordförande i hushållsmaskinstillverkaren Electrolux AB och styrelseledamot i kullagerspecialisten AB SKF. Ronnie Leten, född 1956, är belgisk medborgare. Han har en civilekonomexamen från universitetet i Hasselt, Belgien.

Johan Forssell, styrelseledamot , är VD och koncernchef, och styrelseledamot, för Investor AB. Han är styrelseledamot i Atlas Copco AB; Wärtsilä, en leverantör av avancerade teknologier för marin- och energimarknaderna; Investor AB-ägda Patricia Industries; och i riskkapitalbolaget EQT AB. Johan Forssell, född 1971, är svensk medborgare. Han har en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm.

Anders Ullberg, styrelseledamot , är styrelseordförande för gruv- och smältverkssspecialisten Boliden AB och kärnkraftsbolaget Studsvik AB. Han är styrelseledamot i Atlas Copco AB, komponenttillverkaren Beijer Alma AB och i konsult- och investeringsbolaget Valedo Partners. Anders Ullberg, född 1946, är svensk medborgare. Han har en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm.

Ulla Litzén, styrelseledamot , är styrelseledamot i värmeöverföring-, separering- och flödeshanteringsspecialisten Alfa Laval AB, hushållsmaskinstillverkaren Electrolux AB, utomhusproduktstillverkaren Husqvarna AB, byggbolaget NCC AB, och i investeringsbolaget Ratos AB. Ulla Litzén, född 1956, är svensk medborgare. Hon har en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm och en MBA från Massachusetts Institute of Technology (MIT) i USA.

Lennart Evrell, styrelseledamot , är VD och koncernchef, och styrelseledamot, för gruv- och smältverksspecialisten Boliden AB. Han är styrelseledamot i skogs-, massa- och pappersspecialisten SCA och i Svenskt Näringsliv. Lennart Evrell, född 1954, är svensk medborgare. Han har en civilingenjörsexamen från Kungliga Tekniska Högskolan och en civilekonomexamen från Uppsala Universitet.

Jag gillar hela Atlas Copco och dess olika verksamheter varpå jag har för avsikt att behålla bägge aktierna efter delningen; Atlas Copco och Epiroc. Delningen är som sagt planerad till 2018.
Länk till Atlas Copco hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag äger Hufvudstaden

Länge har jag suktat efter att äga Hufvudstaden, fastighetsbolaget med de bästa fastigheterna i Sverige. De äger inte så många kåkar man ...