Möte på Stockholmsbörsen om kapning

Idag torsdag har Stockholmsbörsen anordnat en träff för sina medlemmar för att diskutera det här med aktiekapning som eskalerat på sistone. Fenomenet när ett illikvid aktieslag rusar på börsen under mycket tunn handel. Hufvudstaden C häromdagen är ett exempel. Det har pågått en tid och nu verkar det som det händer saker för att motverka det.

Jag tycker det är bra att börsen tar tag i detta och ser över alternativ för att sätta stopp för lekstugan.
Lekstugan säger jag för det är precis vad det är. Ett gäng handlare, daytraders gissningsvis leker den här leken och ytterligare några hakar på. Att "fulköpa" upp aktiekursen i en illikvid aktie som Hufvudstaden C kostar inte mycket. Och har den där fulhandlaren tur lyckas han trycka på sina aktier på någon annan i spelet till en vinst.

Ett oseriöst beteende som inte hör hemma på börsen. Börsen, dess medlemmar och även bolagen har ett ansvar i detta. Jag förväntar mig att de finner en lösning och sätter stopp för detta en gång för alla.

Snackisen bland oinsatta blir ju felaktig om börsen. Hörde ni om den där Hufvudstadenaktien som gick upp 1000 procent? Wow den skulle man ju satsat tio papp på...
Börsen är ett spel.

Nej börsen är inget spel!
Folk skulle bara veta vad enkelt det är att bygga en förmögenhet på börsen. Det enda som krävs är tid och pengar. Pengar att regelbundet investera och tid att låta ränta på ränta göra sitt. För att lyckas behöver man göra ett par smarta val och där är det där bettingtänket rent skadligt. Smarta val i form av sunda placeringar. Stora bra bolag, väldiversifierad portfölj osv.

Vill du komma igång och bygga din förmögenhet på börsen kan en god start vara att lyssna på en bra bok på ämnet. Jag rekommenderar Bli Grymt Rik På Aktier av Anders Haskel

5 kommentarer:

 1. "Smarta val i form av sunda placeringar. Stora bra bolag"Säg det till småspararna som familjen Persson lurat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. H&M är väl fortfarande en ganska god investering, även om marknaden sänkt aktiekursen? Eller menar du att det är ett olönsamt bolag med dålig utdelning som till råga på allt ljugit för investerarna? Min inställning är, precis som inlägget berör, att man just inte ska försöka tajma toppar/dalar och kortsiktiga vinster utan istället investera i bolag som är i grunden välskötta.

   //Tobias

   Radera
  2. Du glömde "väldiversifierad portfölj osv."

   Radera
 2. Stockholmsbörsen hade kunnat göra så mycket mer så mycket tidigare, men det är ju fint om de nu slutar hoppas på att problemen ska gå över av sig själva.

  SvaraRadera
 3. Bra. En helt annan sak, såg att Greenblatt har Seagate Technology 8% i direktavkastning ca vid nuvarande kurs i sin portfölj, den ser ju rätt intressant ut, har du några tankar Petrusko kring denna?
  //Magnus

  SvaraRadera

Corem vill göra nyemission av stamaktier av serie B

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Efter börsens stängning idag meddelade fastighetsbolaget Corem att de utreder förutsät...