söndag, juli 09, 2017

Warren Buffetts Management Secrets. Sponsrat av Storytel.


Jag har lyssnat på ännu en bok om Buffett och precis som förra jag läste var faktiskt denna lite annorlunda. Jag har ju läst en hel del böcker om Buffett och flera av dem är ganska lika varandra men inte här inte. Den här boken fokuserar mycket på Buffetts sätt att leda Berkshire och dess bolag/investeringar. Inte bara börs och Buffettintresserade utan även folk med intresse kring ledarskap bör uppskatta den här boken. Den är laddad med riktigt bra tankesätt kring hur man motiverar och leder personal.

Ett varningens finger för uppläsaren av den här ljudboken; hon läser så långsamt att klockorna stannar! Turligt nog kan man enkelt boosta uppspelningshastigheten i Storytels app. På 1,25 gånger hastigheten rullar det på i ett hyggligt normalt tempo. En riktigt bra funktion som man verkligen uppskattar när man stöter på sådana här böcker där de läser låångsamt.

Boken är inte exceptionell men klart läsvärd och intressant. Har man redan läst en del om Buffett kan den här vara ett jättebra komplement med sin egna vinkel på ämnet.

Boken lyssnade jag på via Storytel som sponsrar det här inlägget.
Via den här länken får du Storytel fritt i 30 dagar och kan komma igång och lyssna direkt.

2 kommentarer:

 1. Hej Petrusko. Vad har du själv för tankar kring Berkshire som investeringsobjekt. De betalar ju inte dividend - således inget som passar dig - men ifall man bortser från det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berkshire är jättefint bolag. Buffett är duktig på ta vara på talanger. Duktiga ledare i alla portföljbolag. Som han själv påpekar kan bolaget inte växa likt historiskt nu när de är så stora.

   Mvh petrusko

   Radera