fredag, juni 09, 2017

Skattepengarna bränner på fickan

Inlägget innehåller affiliatelänkar.
Jag väntar ivrigt på att få skattepengar i retur och har nog kollat kontot sjuttioelva gånger igår och idag. Kanske i eftermiddag men lutar åt att de kommer nästa vecka då.

Skattepengarna går till aktier och jag är ivrig att sätta sprätt på dem.. eller rättare sagt jag är ivrig att investera dem. Just nu spanar jag på bland annat Omega Healthcare Investors som är ett fastighetsbolag i USA med inriktning vårdfastigheter. De har en jättehög direktavkastning kring 8 procent och de höjer stadigt utdelningen, varje kvartal faktiskt. De har god utdelningstäckning och det ser ganska rimligt ut. Länk till Omega Healthcare Investors hos Avanza (affiliatelänk).

Har du fått dina skattepengar ännu och vilka aktier skall du köpa?

22 kommentarer:

 1. Jag funderar faktiskt på samma sak men är redan hyffsat tungt viktad i OHI mot vad jag känner mig bekväm med. Sen har jag tyvärr bränt alla likvider på andra köp tidigare idag men försöker skrapa konton och se om jag hinner få över det på Avanza, annars får jag ta det nästa vecka ;).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Frihetsmaskinen,
   Jag förstår dig precis, sugen köpa mer men samtidigt vill man ha riskspridning i väskan.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Skattepengar? Woot? Lånar ni ut cash till pappa staten? :)

  OHI utökade jag i igår. Skall försöka få upp andelen något mer framöver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Dividendbomber,
   Ja jag har varierande intäkter från olika håll samt avdrag som gör det hela svajigt. Det stör mig inte det där att Staten har mina pengar tills jag får dem i retur och det hela är definitivt.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Jag ökade i OHI förra veckan. Nästa köp blir Royal Bank of Canada,
  , har redan BNS och TD. Ska också öka i Telenor och det som blir över (jag köper jämna antal aktier) går in i XACT Högutdelande. Ska så småningom köpa in ytterligare en norsk laxproducent, har MHG och SalMar nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Jag gillar tanken på laxbolagen och laxens plats på våra menyer men det är världspris och de har inte makt över priset på sin produkt. Det är inte värst attraktivt tyvärr. Laxbolagen likt andra bolag som ej har makt över sin prissättning går från strålande tider till bråd ond död.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Med all respekt för din uppfattning tror jag annorlunda.Priset styrs som alltid av utbud och efterfrågan. Jag tror att efterfrågan på lax inte kommer minska, det är sant att höjs priset pga parasitutbrott och annat kommer en viss andel konsumenter inte köpa pga priset men laxbolagen tjänar mer per såld lax. Kommer då efterfrågan på lax att minska över tid ? D.v.s att konsumenter föredrar kött eller annan fisk ? Jag tror inte det med tanke på befolkningsökningen och utfiskningen av vild fisk i världshaven. Dessutom har Norge (och Chile) en naturlig 'moat' med sin långa kust (och i Norges fall långa djupa fjordar) där lax kan odlas.

   Hur som helst den som lever får se, norsk lax är en del i min strategi som går ut på att öka exponeringen mot livsmedel just med tanke på befolkningsökningen i Sverige och världen.

   Radera
 4. Tack för en bra blogg Petrusko. Jag skall sätta min skatteåterbäring i att öka i Xact OMXSB Utd eller XACT Högutdelande eller så ökar jag mitt innehav i Latour. Har inte bestämt mig än. Roligt att skatteåterbäringen (nästan) sammanfaller med dividend utbetalningen av OMXSB Utd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Tony,
   Tack för din kommentar. Ja de tajmar varandra väl skatten och utdelningen från Xact OMXSB Utd, kul att den ETF:en delar ut i juni btw.

   Mvh petrusko

   Radera
 5. Hej Petrusko. Noterar att du sålt ditt innehav i SDIV. Varför sålde du ?
  Tack för en bra blogg. Den läses med stort intresse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej igen Tony,
   Jag minns inte riktigt varför jag sålde den. Tror det kan ha varit för att jag ville skifta över till något som lyfte utdelningstillväxten i väskan.

   Mvh petrusko

   Radera
 6. Tack för tipset (har använt mig av en del av dina tips det senaste året). Dollarn hyfsat låg just nu så det blev ett köp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Harry,
   Då håller vi tummarna att vi gjort en bra investering nu då =)

   Mvh petrusko

   Radera
 7. Den som väntar på något gott...

  Kunde inte låta bli utan köpe 75st OHI idag.
  Dock väntar jag fortfarande på skattepengarna, får se vad det blir då :-)

  Mvh Hankiis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Hankiis,
   OHI tror jag blir bra på sikt men det finns ju så mycket fint att köpa och jag gillar sprida riskerna.

   Mvh petrusko

   Radera
 8. Hej Petrusko,
  Får du stora summor? Jag får själv runt 8k och det känns som en trisslott. Yay!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Stora och stora men en större trisslott än 8k blev det. Kul att investera 8k och mer =)

   Mvh petrusko

   Radera
 9. Kul att du uppmärksammar OHI. Hur ser du på risken gällande MedicAid etc.? Har du funderat på private pay alternativ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Ja det där är ju lite av ett huvudbry eller vad man skall säga och jag har försökt läsa mer om det. Jag landar i att oavsett förändringar i regler osv så är det en stor efterfrågan på den här typen av lokaler och den kommer öka framöver. Jag väljer att fokusera kring det i den här frågan, att hur man än vrider och vänder på det så finns människorna där som är i behov av vård osv och de blir fler.

   Mvh petrusko

   Radera
 10. Roligt att se fler som passar på att köpa OHI nu när kursen är låg.
  Den väger dock lite mycket i min portfölj så jag väntar med att fylla på. Om den faller under $30 så köper jag fler.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Utdelningsspanarn,
   Japp jag tycker OHI är attraktivt värderad nu. Nu håller vi tummarna att de fortsätter höja utdelningen.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Jag tycker att det borde finnas bra chans för det då bolagen i allmänhet skryter allt oftare över sin utdelningshistorik och vikten att den fortsätter är större i OHI då det finns en del risker att ta hänsyn till.
   Även att OHI har bra möjlighet för fortsatt fin utdelningsökning framöver om man jämför FAD och utdelningsandelen av AFFO.

   Men jag ser gärna att OHI ger en bra totalavkastning framöver :)

   Radera