iShares S&P/TSX Composite High Dividend Index ETF. XEI

Inlägget innehåller affiliatelänkar.
Det här är en indexfond som följer ett kanadensiskt index av högavkastare. Den handlas i kanadensiska dollars och är utgiven av iShares/Blackrock världens största kapitalförvaltare.
Som jag skrivit tidigare på bloggen tycker jag Kanada som land är attraktivt för investeringar. Det är stabilt och ganska likt Sverige på sätt och vis. Den Kanadensiska dollarn har historiskt varit lite stabilare mot svenska kronan än USA-dollarn.

Ticker: XEI
Namn: iShares S&P/TSX Composite High Dividend Index
Utdelning: Månadsvis
Direktavkastning: Cirka 4,4 procent vid kurs kring 21,5 CAD.
Avgift: 0,2 procent.

Här en bild med de tio största innehaven:
Kanada har många bolag i energisektorn och det avspeglas även i denna fonden där sektorn utgör cirka 30 procent av totala tillgångarna. Värt att veta.

Jag tycker detta är en fin kanadensisk indexfond och skulle kunna tänka mig en liten slant i denna. Länk till fonden hos Avanza (affiliatelänk)

11 kommentarer:

  1. Tack!

    Ett mycket intressant investeringsuppslag.

    Med vänlig hälsning

    Lars

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Lars,
      Kul att du finner den intressant.

      Mvh petrusko

      Radera
  2. Kanon att du tryckte på Avanza att lägga upp den, det var precis vad sökte för att diversifiera valutafördelningen. //Dividend500

    SvaraRadera
  3. Ser ingen anledning att köpa denna, för låg DA...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror Anon menar direktavkastning. För låg håller jag inte med om.

      /Andreas

      Radera
  4. Lite lustigt är det med dom som svarar på dina tips med att säga att dom inte tänker köpa aktien. Ingen kommentar till varför. Det tillför ju ingenting åt oss som läser Petrusko tips och det ger inte heller oss läsare något med en så intetsägande kommentar.
    Sen kan man ju kanske även införa min kommentar i den kategorien - om man vill.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena HArry,
      Alla kommentarer är välkomna men en givande diskussion och intressant input är ju allra roligast.

      Mvh petrusko

      Radera
  5. Hej Petrusko, vilken sida använder du när du letar ETF, Aktier?
    Micke

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Micke,
      När jag letar ETF:er använder jag oftast Google och när jag finner någon som verkar intressant kollar jag på utgivarens hemsida samt Morningstar i huvudsak. Ibland går jag först in på fondbolagens hemsida och kollar av vad de har. Jag kan söka vitt skilda saker vid olika tillfällen varpå jag kollar deras sajter titt som tätt.

      Mvh petrusko

      Radera
  6. Does your blog have a contact page? I'm having a tough time locating it but, I'd like to shoot you an email. I've got some recommendations for your blog you might be interested in hearing. Either way, great site and I look forward to seeing it develop over time. Indien ETF

    SvaraRadera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...