Duktiga flickors revansch. Bokrecension. Sponsrat av Storytel


Jag har läst Birgitta Ohlssons debutbok Duktiga flickors revansch och jag gjorde det med ett syfte dessutom; Jag vill bilda mig inom jämställdhet och feminism. Det är ett högaktuellt ämne i vanliga livet men ack så aktuellt i min börsvärld.

I boken får man höra en rad exempel på orättvisor och oacceptabelt uppförande/agerande av män. Man får höra att företag med över 30 procent kvinnor i ledningen visar 6 procent bättre vinst. En sak jag direkt drog en parallell till aktiehandel var det här: Män tror det är bäst även när de inte är det. Det är nämligen så att män är generellt ganska kaxiga på börsen och tror att de kan när de egentligen inte alls kan. Män köper skruttbolag som Interfox, Cybaero, Aqeri och tror att de är bäst och hade helrätt om aktiekursen går upp. Går kursen ner var det bara lite otur och det finns en lång rad förklaringar för ditten och datten.

Jag tror att företag mår bäst och utvecklas bäst om det finns en god mix av kvinnor, män, utlandsfödda osv. I den här boken får man mycket tänkvärt i de banorna. Jag tror på meritokrati och det är ett hett ämne i boken som det prats om mycket och väl. Länge har män halkat med på ett bananskal för att de känner en annan man. Rätt kunskap på rätt plats tänker jag och det är vad meritokrati handlar om.

Det var ett nöje att lyssna på Duktiga flickors revansch och jag känner att jag vidgat mina vyer. Jag har fler och bredare tankar kring jämställdhet och meritokrati som jag nämnde.
Ungefär 6 timmar lyssning är det och det var väl spenderat tycker jag.

Boken lyssnade jag på via Storytel som sponsrar det här inlägget. Via den här länken får du en bra deal med Storytel fritt i 30 dagar och kan komma igång och lyssna direkt.

5 kommentarer:

 1. Bra boktips! Lägger den i min långa lista :)

  Meritokrati känns givet o rättvist.

  /Andreas

  SvaraRadera
 2. Tur för L att hon inte blev partiledare annars skulle de med säkerhet fått lämna riksdagen. Har bara läst recensioner om boken och den har mer eller mindre sågats med fotknölarna. Birgitta var ju förövrigt den som utsåg Mona Sahlin till samordnare mot våldsbejakande extremism, på grund av Monas meriter inom området? I övrigt är hon väl mest känd för att hon vill upplösa Sveriges gränser. Nåväl, som motvikt kan jag rekommendera sex feministiska myter av Per Ström. Finns att ladda ner gratis här Sex feministiska myter Återkom gärna med recension!

  Mvh

  SvaraRadera
 3. En otäcking är min åsikt, Liberalerna saknar dessutom helt berättigande i kammaren då de saknar egen politisk agenda och därmed hoppas jag att L, Mp, KD åker ur och de obehagliga feministerna stannar där de är, tack!

  SvaraRadera
 4. Ja det är nog lättare att komma in i PK värmen att ha läst denna bok om man åker till Sthlm. 😉

  SvaraRadera
 5. Tänkte bara, som motvikt till trollen som av nån anledning blir galna bara av tanken på att alla människor ska ha samma rättigheter (dvs 3/4 av kommentarerna ovan), tacka för en mycket trevlig blogg! En av de få ekonomibloggarna jag återkommer till. Tack tack!

  SvaraRadera

Ett knippe preffar

Jag förvaltar min portfölj med målsättning att den skall generera att kassaflöde till mig att leva på. Jag lever på utdelningar och en de...