Skanska investerar 3,2 mdr och petrusko tittar närmre på det

Inlägget innehåller affiliatelänkar.
Förra veckan skickade Skanska ut ett pressmeddelande om att de investerar 3,2 miljarder kronor i ett kontorsprojekt i Houston USA.

Ja ha..!?

För att förstå den här affären, Skanskas verksamhet och framtida affärer bättre så vände jag mig till Skanska med frågor. Innan jag går vidare med infon jag fick vill jag lyfta fram att jag tycker Skanska gör ett väldigt bra jobb med sin kommunikation med marknaden. De gör bra websändningar, deras sajt är föredömlig och de anstränger sig verkligen för att vara tydliga och förklara sin verksamhet osv. Jag har vid flera tillfällen varit i kontakt med Andreas Joons som arbetar med just information på Skanska och inte bara har jag fått ett bra bemötande, jag har till och med blivit inbjuden att titta närmre på Skanskas verksamhet vid något projekt.

Nog med beröm. Så här ligger det till med investeringen om 3,2 miljarder kronor;

Det är en stor peng och jag vill ha närmre koll på vad det är man får/gör för den. Jag hade mina aningar men istället för att gissa så hörde jag mig alltså för med Skanska.
En mycket stor del av beloppet är kostnad för marken. Ytterligare ett stort belopp om 1,3 miljarder kronor ligger själva byggkontraktet på och det går ju till Skanskas egna byggverksamhet.
Byggnaden är i absolut framkant när det gäller miljö, energieffektivitet mm och kommer dra 25 procent mindre energi än liknande byggnader. En av flera coola features med den här byggnaden är att den samlar upp regnvatten till att vattna växter mm i byggnaden. Jag som gillar att cykla måste ju också nämna att byggnaden har ett cykelgarage med tillgång till dusch osv. Andreas på Skanska förklarar också att byggnaden ligger i det hetaste området i Houston, inte i "oljedistriktet" som är på dekis. Läs mer om Skanska hos Avanza (affiliatelänk)

Byggnaden står klar andra kvartalet 2019 och Bank of America är största hyresgäst och kommer hyra drygt 6 våningar av totalt 35.

3 kommentarer:

 1. Som aktieägare i Skanska är det väldigt kul att du skriver så mycket intressant om deras projekt. Tack för det!

  SvaraRadera
 2. Hej

  Tack för bra blogg med mycket intressant läsning.
  Jobbar själv för fullt med att bygga min portfölj med mycket stora stabila och utdelande bolag, med mycket inspiration från bla dig.
  Men fick nu i uppgift att hjälpa min far placera lite pengar och då ändras ju allt då det inte är samma långa tid..
  Han vill kunna börja plocka ut lite om det behövs om ca 5-6 år tidigast.

  Har du nåt bra tips på en sådan portfölj?

  Själv tänker jag lite stabila investerings bolag och några billiga indexfonder.
  Det rör sig om ca 500 000:- som ska placeras.

  Mvh
  Mattias

  SvaraRadera
 3. Spännande läsning. Kanske trots allt är köpläge för en nybörjare som mig då!?

  SvaraRadera

Nytt innehav Blackrock inc

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Blackrock är världens största kapitalförvaltare och jag investerar själv i deras fonde...