Glad Påsk!

Glad påsk på er! Det här inlägget handlar inte om börsen i huvudsak som mina inlägg brukar göra. Det är påsk, börsen har haft stängt flera dagar och det är stängt även imorgon måndag. När man då är sugen på att blogga lite ja då kan man ta ut svängarna lite med gott samvete.

Hoppas ni haft det bra i påsk, ätit gott och umgåtts med nära och kära. Familjen petrusko har ätit massvis god påskmat både igår på påskafton och idag till lunch. De left overs som blev igår räckte precis till en härlig lunch idag. Min favorit på påskmenyn är nog prinskorv men jag gillar det mesta. Som ni kan se på tallriken på bilden är jag glad i mat.

En tråkig sak med den här påsken är att både i torsdags och igår lördag behövde vi göra viktiga familjegrejor så min sedvanliga löptur i skogen utgick. Jag gillar att springa, framförallt i skogen vid klubbstugan. Där är det härlig skog att springa i och en het bastu som väntar som belöning efteråt.
Visst har jag haft tid och möjlighet att springa på hemmaplan istället men det har inte blivit av. Det är inte riktigt samma grej. Well, imorgon tänker jag mig att det skall bli av. Jag brukar ju springa vid klubbstugan även på måndagar men kommer jag inte iväg imorgon så får det bli en runda här hemma i alla fall.

Jag har redan lite abstinens över att börsen varit stängd i flera dagar och den är stängd även imorgon, puhh. Tur USA-börsen har öppet imorgon, jag får hålla koll på den imorgon i väntan på att Sverige öppnar på tisdag. Apropå USA men ändå en helt annan grej: Förmodligen hör du inte till den lilla skaran som åker på Berkshire Hathaways årsstämma. Du har ändå möjlighet att ta del av den här tillställningen. Yahoo sänder nämligen live hela stämman. De gjorde det för första gången någonsin förra året och det funkade toppen, jag satt och kollade hela sändningen. Själva stämman är flera timmar lång och dessutom är det någon timma innan med reportage om allt runtikring. Det råder feststämning och gubbarna Buffett och Munger levererar på både visdom och komik. Här är länken till Yahoo där sändningen kommer vara. 6:e maj 2017 alltså, markera i kalendern.

Tveka inte, planera in Berkshire Hathaways stämma i kalendern. Det är en erfarenhet värd att ha i bagaget. Gillar du den så kollar du även nästa år. Gillar du inte så har du ändå upplevt det.

Over and out, glad påsk!

4 kommentarer:

 1. Riktigt glad påsk på dig också Petrusko! :) Har blivit allt för mycket godis för min del vill jag lova. På tisdag blir det nya tag ^^

  SvaraRadera
 2. Ja, glad påsk!

  Själv har jag varken ätit påskmat eller godis och i morgon blir det helgens andra långpass i löparspåret, så jag siktar på negativ viktkurva och stigande börskurva nästa vecka för att kompensera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Micke,
   Bra gjort. Jag var ute på en kort runda igår kväll men ihop med frosseri i påskmat och godis blir det nog expansion här..

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Glad Påsk önskar Snålgrisarna! HAr dessvärre inga aktier i BH men såg faktiskt filmen Becoming Warren Buffet igår. Väldigt sevärd film, även om informationen kring investeringar var minimal. Hade gott kunnat trycka in lite mer konkret info utan att avslöja några affärshemligheter. Att "köpa billigt och sälja dyrt" samt "don't loose any money" är ju enklare sagt än gjort... Men visst, hemligheten ligger ju i att läsa och åter läsa redovisningar. Tveksamt om jag hade orkat sitta och läsa i 6 timmar om dagen.

  SvaraRadera

Jag sålde mina Tele2 och ökade i Cibus

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Idag presenterades en affär där Tele2s största ägare säljer hela sitt innehav i etappe...