Johnson & Johnson höjer prognosen

Inlägget innehåller affiliatelänkar.
Idag rapporterar Johnson & Johnson och medan omsättningen kom in strax under förväntan landade vinst per aktie strax över vad marknaden väntat sig. Vinsten för det första kvartalet blev $1,83 mot väntade $1,77 per aktie.

Prognosen för helåret höjs nu till omsättning $754-76,1 miljarder dollar och en vinst per aktie om $7-7,15. Förvärvade Actelion räknas in i den nya prognosen.

Det är ju en ganska nice prognos och JNJ brukar inte avvika nämnvärt från den, inte nedåt i vart fall. På uppsidan brukar de däremot ofta landa över prognos. Antaget en utdelningsandel om 50 procent så landar utdelningen kring $3,5 per aktie vilket är runt 10 procent upp från nuvarande $3,2. Ett försiktigare utdelningsantagande är att den landar kring $3,4 och jag tror mer på detta.
Länk till Johnson & Johnson hos Avanza (affiliatelänk).

Nästa utdelning betalas i juni och det är då Johnson & Johnson höjer. Jag skriver ett inlägg om det när jag har infon.

2 kommentarer:

  1. Kommer dollarn ner ordentligt kan jag tänka mig att kliva på J&J-tåget igen men för tillfället så gör dollar- och aktiekursen att det blir för riskfyllt för mig - såväl monetärt som kursmässigt. Hälsar Lars D

    SvaraRadera
    Svar
    1. $ har ju varit både rätt mycket dyrare och billigare än idag

      Radera

Bygg en pengamaskin med börshandlade fonder

Många är vi som gillar tanken av att få en stadig ström pengar från våra investeringar. Att regelbundet få utdelningar som vi kan göra va...