Investera i Fingerprint.

Okej, first thing first. Det har varit många turer kring bolaget och de har gång efter annan framstått som rena pajasbolaget. Nu har de dock tagit flera steg i rätt riktning, nye VDn verkar slipad men framförallt är han proffsig.

Nu till ämnet och huvudsakliga anledningen till detta inlägg. Jag ser på twitter och forum desperata röster gör sig hörda och de verkar vara många. Man försöker förstå varför aktien värderas som den gör eller kanske varför den inte värderas som de önskar.
Blankare är svin och de som lånat ut aktierna står än lägre i kurs. Det spekuleras i bud, vem har sålt vem har inte sålt?  Bolag x i samma bransch värderas dubbelt så högt och marknaden är dum som inte förstår att Fingerprint är ännu bättre.
Analytiker som inte är positiva till bolaget är inkompetenta och allt vad det är.

Här finns det en röd tråd! Tänker man i de här banorna så är man själv den som inte förstår marknaden men det finns räddning!

Studera noga caset. Läs på och bilda en uppfattning om bolaget efter bästa förmåga. Agera på dina slutsatser, tror du på bolaget så satsa då. Skit i analytiker, blankare och alla andra. Om du har rätt och bolaget visar sig uthålligt vara genuint jäkla bra så visar det sig förr eller senare på marknaden via en omvärdering. Marknaden är inte korkad. Nuvarande värdering är rätt för stunden. Det kan se annorlunda ut i framtiden.
Blankare är inte svin. Analytiker gör sitt jobb och man kan tycka annorlunda än dem.

Lycka till med investeringarna. Köp och äg det DU tror på!

8 kommentarer:

 1. Words!

  Sa till aktiepappa att alla som hyllat Fingerprint har tystnat. Likaså nämns inte aktien i princip inte längre alls i några forum.
  Kan det vara så att många blivit mer än brända på att inte läsa på?

  /Aktieflickvännen

  SvaraRadera
 2. Jag tror på bolagets affärsidé och de tjänar pengar men jag tycker att det luktar illa om FPC och därför köper inte jag. Det har varit too much med inställd extra stämma, falsk pressrelease och åtal för insiderbrott mm.

  Självklart kan jag (och har antagligen) fel men jag väljer andra bolag istället Svedbergs tex.

  SvaraRadera
 3. Om man lånar ut sina aktier till blankare vad får man då för ersättning, ränta av något slag antar jag? /Apan  http://apansomkastarpil.blogspot.com/

  SvaraRadera
 4. Hej, är väl rätt och riktigt i grunden, men som du skriver - har man gjort en grundlig analys och aktien ändå inte levererar, så vill man förstå varför och söker därmed svar. För Fingerprint är slutsatsen att det är blankarsvin och köpta analytiker som styr kursen idag, då bolaget förtjänar en högre värdering både utifrån vad de levererar och vad peers är värderade till. Det måste man som sne ägare få säga, då det plötsligt känns lite bättre :)

  SvaraRadera
 5. Har inte gått in i FPC och har ingen avsikt att göra det längre. Egentligen tror jag väl på tekniken i sig men min egen uppfattning är att vindarna svängt så mycket att jag har svårt att bilda en uppfattning för framtiden.

  Investerar i bra utdelningsaktier i stället :)

  SvaraRadera
 6. Saken är väl att aktien inte kan värderas rättvist om den blankas och nakenblankas hur mycket som helst, och när så kallade analytiker är köpta av de stora hedge-fonder som sysslar med denna blankning.

  SvaraRadera
 7. Frågan är ju hur du menar att marknaden har värderat aktien till "rättvist" värde när aktien blankas/nakenblankas av stora hedgefonder som kontrollerar att kursen inte får stiga, oavsett hur mycket positivt som bolaget än presterar/kommunicerar...? Detta med hjälp av svenska analytiker, banker, pensionsfonder som AP-fonden som medger att de lånar ut aktier till blankarna, utan att ta några moraliska ställningstagande kring detta.
  Det är något sjukt med Nasdaq OMX, Finans Inspektionen och Eko Brotts Myndigheten, som tillåter även kriminella handlingar att ske, såsom nakenblankning utan täckning, för att inte nämna det största brottet: otillbörlig marknadspåverkan.

  PeO

  SvaraRadera
 8. Jag tycker Fingerprint känns ganska billig vid en kurs under 80kr, så köpt tillbaka lite aktier jag tidigare sålt. Känns som reward chansen är större än förlustrisken på kurser under 80. Tror folk stirrar för mycket på gamla skandaler och problem. Men är väl inget man går "all in" i heller.......

  SvaraRadera

iShares MSCI USA Quality Dividend UCITS ETF

Det här är är en börshandlad fond med inriktning mot amerikanska bolag med sund finansiell ställning och god utdelningspotential. iShares...