fredag, juni 03, 2016

Ökat i Oscar Properties pref

Idag köpte jag fler Oscar Properties preferens, den "gamla", inte b-varianten alltså. Den står kring 245 kronor och med en utdelning om 20 kronor är direktavkastningen cirka 8,1%.
Den höga direktavkastningen avspeglar risken i placeringen och egentligen tycker jag nog att Alm Equity preferens är mer köpvärd då den handlas till i princip samma direktavkastning men den har lägre risk i sin verksamhet.
Alm Equity preferens handlas till cirka 7,9% direktavkastning. Verksamheten är liknande Oscar Properties med skillnaden att Alm har inriktningen på vanliga bra bostäder medan Oscar riktar in sig främst mot exklusivare bostäder.
Att jag ändå valde att öka i Oscar Properties preffen beror på att jag redan har en avsevärt högre viktning i Alm-preffen.

Disclaimer: Jag äger Alm Equity preferens samt bägge preferensaktierna från Oscar Properties.


3 kommentarer:

  1. Hej, en fråga: har NCC och i och med avknoppningen i dag föll de runt 35% och mina aktier ligger rejält minus. Jag vet ju att jag får Bonava, men hur ska man tänka med NCC? Känns ju som att det kommer ta tusen år innan de är på plus igen... Första gången jag är med om en avknoppning på detta sätt och känner att jag fick lite ångest, trots att jag tror på både Bonava & NCC

    SvaraRadera
  2. Båda bolagen är bra så länge högkonjukturen inom framförallt byggindustrin håller i sig. NCC är väl aningen sent att sälja. Snitta ner ett alternativ? Kanske en aning högt värderad? Vad bonava framöver kommer prissättas till är väl också ett frågetecken? Svårt att se vad nya ncc o bonava är värda förrän man har siffrorna att grotta ner sig i.

    SvaraRadera
  3. Kan du motivera/förklara varför du väljer den gamla preffen istället för nya preffen där man kan lösa in preffarna en gång per år till 500kr. Det borde ju betyda att risken är absolut minst på deras nya preff då den ligger runt 502kr med DA på 7%.

    SvaraRadera