Bygg en förmögenhet

Fixa familjens ekonomi
Av: Joel Bladh

Jag vill påstå att detta är den viktigaste boken jag känner till om att spara och aktie/fondspar. En mycket bra källa till inspiration att satsa på att spara eller komma igång med det. Boken riktar riktar sig till småbarnföräldrar men är utmärkt läsning till alla som behöver en kick att komma igång med sparet eller boosta det.
Boken lär främst ut hur man enkelt sparar på ett sunt och förnuftigt vis på börsen. Via fonder eller direkt i aktier. Man får även tips och inspiration i hur man kan öka sitt sparande genom att se över vissa utgifter.

Många av oss sparar redan men med hjälp av den här boken tror jag att väldigt många kan nå sina mål snabbare. Att spara ihop större belopp. Det kommer sannolikt gå så bra att man blir tvungen att skaffa fler och större drömmar =)

Som jag brukar påpeka är tiden en viktig faktor i sparandet och ju förr man kommer igång desto bättre. Om man som småbarnsförälder tidigt börjar spara i aktier/fonder åt barnen kommer även de minsta månadsbeloppen växa till ganska ansenliga summor.
Jag gillar boken och kände mig väldigt inspirerad när jag läste den. Det är en väldigt viktig bok i den bemärkelsen att den riktar sig till gemene man, småbarnsföräldrar. Om bara dessa läser den här boken är jag övertygad om att de på ett eller annat sätt efteråt tar ett större ansvar kring sitt spar.

Boken är lättläst och pedagogisk. Den är helt ny och innehåller fräscha moderna exempel osv. Skriven av en helt vanlig kille som tidigare inte var värst intresserad av spar och aktier. Han gjorde det alla kan göra, sätta in sig, engagera sig och skaffa sin egen framgång.
En bok för helt vanliga killar och tjejer av en helt vanlig kille.

Läs boken och låt dig inspireras. Ge bort den till nyblivna föräldrar, den kommer uppskattas.

Länk till boken hos Adlibris

3 kommentarer:

 1. Tyckte också boken vara toppen och jag kände mig ordentligt inspirerad när jag bläddrat klart i den:) Rekommenderas varmt!

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
 2. Kul att du gillar den! Blir väldigt glad att läsa detta! Tack för att du hjälper mig nå ut med budskapet: Alla kan bygga en förmögenhet! :)

  SvaraRadera
 3. Japp...köpte o läste den jag också. Mycket läsvärd o nyttig!

  SvaraRadera

Axfood och jag

  Jag tycker att Axfood är ett fantastiskt bolag och har ägt det lejonparten av tiden de senaste 15 åren. Värderingen brukar vara hög i Axfo...