Avanza sänker courtaget och är goa göbbar!

Idag sänkte Avanza courtaget på utlandshandel rejält och de gör det så bra! Tidigare har jag pyntat 12,95 dollars i minicourtage för USA-handel och då väntat tills jag sparat ihop kring 15000 kr för att courtaget inte skall bli för stort procentuellt sett.

Nu så, drämmer man till och sätter minicourtaget till en dollar ($1) och det är så brutalt bra att jag är alldeles till mig. Nu kan man månadsspara i USA-aktier på allvar.

Nu skall det köpas USA-aktier varje månad! Jag skall köpa Johnson & Johnson och Realty Income regelbundet. Vad skall du köpa för något gött?

26 kommentarer:

 1. Riktigt bra!
  Nu blir det mer av samma, fast mer frekvent - $APPL $JNJ $O $SBUX $DIS

  SvaraRadera
 2. Det rörliga courtaget då? Gäller inte 1 USD upp till en viss summa. Överskrider man den summan betalar man rörliga courtaget på 0,25%?

  SvaraRadera
 3. Tjena anonym,
  Det stämmer, det rörliga courtaget är som tidigare 0,25% på courtageklass "mini" men man betalar minst 1 dollar för USA-handel och minst 1 kr för svenska aktier.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 4. Köper man utländska aktier i KF eller ISK?

  SvaraRadera
 5. J&J börjar se intressant ut. Dollarn och kursen har gått ner...

  SvaraRadera
 6. Lite synd att det inte gällde ETF'r också...

  SvaraRadera
 7. Hej Julian,
  Utländska aktier är bäst i en KF. Googla petrusko isk. Då finner du mitt inlägg om det.

  Hej Halle,
  Ja JNJ ser riktigt nice ut nu. Visst den kan backa betydligt mer men den är ändå fin nu och köper man regelbundet är det bara nice om den backar mer.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 8. Hej Anonym,
  Ja det håller jag med om. Vill väldigt gärna ha det låga courtaget även på ETF:er. Men men, då kan man köpa ETF:er via Nordnet för där är det 29 kr minicourtage för USA-ETF:er. =)

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 9. Då blir det lite JnJ och kanske lite Disney till kidzen för att få lite återbäring på alla Star Wars prylar man köper ;)
  /Frösöfrasse

  SvaraRadera
 10. Hmm så det nya courtaget gäller inte vid köp av amerikanska ETF:Er? Hade utgått att dem hade samma regler som vanliga aktier med Courtage. Annars är det riktigt tråkigt.

  SvaraRadera
 11. Tjena Ralf,
  Nej enligt prislistan är det $12,95 minicourtage på amerikanska ETF:er.
  Det är knepigt men inget jag pallar gnälla över i sammanhanget för det är så grymt att courtaget för aktier nu är $1. Avanza kör nog klassikern att det är högre kostnader för dem med ETF-handel men det är jag mycket skeptisk till och kommer inte tro på det om någon nu använder det som förklaring.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 12. Jag gör inga drastiska förändringarna. Se gärna mitt blogginlägg med uträkningar för vilken courtageklass som passar vilken typ av sparare.

  http://utdelnings91an.blogspot.se/2015/06/avanzas-nya-utlandscourtage.html

  SvaraRadera
 13. Hej igen Ralf,
  Avanza har kontaktat mig och meddelat att $1 gäller även amerikanska ETF:er. De har korrigerat prislistan på sajten nu. Riktigt nice!

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 14. Har tidigare skrämts av courtaget, nu blir det med stor sannolikhet ett köp närmaste tiden!

  SvaraRadera
 15. Hej!
  Tack för en givande blogg.
  För mig som sparar ett väldigt litet månadsbelopp är detta underbart.
  Jag funderar på att starta igång ett parallelt månadssparande med mitt fond och aktiespar nu när courtagen är lite mer rimliga.
  Har dessvärre inte super bra koll på dessa olika etefer som finns.

  Om jag skulle sätta ihop en långsiktig portföj med bra avkastning månadsvis
  vilken/vilka etf:er skulle du tips mig som inte vill behöva ha sten koll på dom utan pynta in en liten slant varje månad och ha kvar dem väldigt långsiktigt och återinvestera utdelningen.
  Förslagsvis 2-4 olika för att spridda riskerna lite om det nu behövs.

  Tack på förhand.

  SvaraRadera
 16. Tjena Joel,
  Tre ETF:er som kan vara värda att titta på för ett långsiktigt spar är SDIV, SCHD och NOBL.

  SDIV är som en globalfond med innehav från stora delar av världen. LÄs mer i mitt inlägg om den: http://petrusko.blogspot.se/2015/01/global-x-superdividend-etf.html

  SCHD är en ETF med superlåg avgift med innehav i jättefina bolag. Läs mer i mitt inlägg: http://petrusko.blogspot.se/2014/08/amerikanska-kvalitetsbolag-jattebilligt.html

  NOBL innehåller alla Dividend Aristocrats i S&P500. Läs mitt inlägg om hur dessa bolag brukar överprestera mot index. http://petrusko.blogspot.se/2015/05/utdelningshojarna-slar-index-rejalt.html

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 17. Hur stora belopp köper du för månadsvis ungefär?:) jag själv funderar på att börja månadsspara lite mer men funderar på hyr stor belopp som behövs för att det ska bli gynnsamt

  SvaraRadera
 18. Jag gillar verkligen att du kör på din strategi oavsett marknadssituation!
  Det är många som har blivit miljonärer på det sättet.

  Jag blev väldigt glad när Avanza sänkte USA courtaget men tyvärr har de fortfarande rejäla problem med kontograferna. Har du märkt av detta också?

  Ta hand om dig!

  SvaraRadera
 19. En fråga till btw.
  Hur stor andel av portföljen är kärninnehav och fixed income?
  Mvh

  SvaraRadera
 20. Tjena Bangkok,
  Ja de där graferna är det titt som tätt bekymmer med. Spliittar och inlösen o liknande verkar vara en faktor som ställer till det. Jag tyckte jag såg det i samband med Tex Oscar Properties inlösen o byte mot ny pref. Då havererade grafen på mina depåer med det innehavet men inte på de andra.

  Mina kärninnehav är kring 30% av portföljen. Egentligen ser jag gärna att det är mer men jag har inte kommit dit än sedan jag klassade om Industrivärden från kärninnehav. Jag ser Realty Income som ett kärninnehav och väntar bara på att få upp viktningen lite till innan jag klassar om den.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 21. Då är det inte bara hos mig det är problem med andra ord.
  Mina problem började också med Oscar och sedan K2A.

  30% låter bra eftersom det just nu består av 2 (snart 3) innehav.
  Förstår dock om du vill vikta upp det ännu mer.

  Jag vill gärna ta in Realty och några fler godingar men jag hoppas fortfarande på en större dipp så den dalar ner kring 40 usd.

  Åh, det är nästan så att jag inte vill åka iväg haha.
  Vill ju fortsätta spara och bygga på min depå. På resan kommer det bli omöjligt att lägga undan några betydande summor även om jag ska försöka spara någon 100lapp här och där.

  Fortsätter följa dig!
  Är så nyfiken på hur stor portfölj du har och hur utvecklingen ser ut (vet att det är ointressant för dig p.g.a utdelningsfixeringen men ändå).
  Kan tänka mig att det är en bamsig portfölj i vilket fall som helst :D

  Ta hand om dig!

  SvaraRadera
 22. Wow. 1 USD för USA-ETF'er? Kostar ju 19 kronor att handla svenska... Bra man får lönehöjning så man kan köpa lite mer papper...

  SvaraRadera
 23. Hej! Min sparstrategi är att regelbundet köpa tillväxtbolag med ca 10 års horisont. Buy & hold. Erfarenhet har visat mig iaf att försäljningar är de sämsta affärerna. Bolag jag har på min bevakningslista är Under Armour, disney, Netflix, fireeye, Illumina, tripadvisor, NXP semis. Kollar/lyssnar mycket på motley fool för inspiration. Hur tänker ni kring hedge om SEK verkar stärkas mot dollarn? Tack för bra blogg!

  SvaraRadera
 24. Tjena Mattias,
  På lång sikt tycker jag att man inte skall lägga så stor vikt till valutan. Den går upp och ned över tiden och är svårt att tajma ens om man vill. Bolagen man placerar i skall bära sig själva och ge en god avkastning på lång sikt oavsett valutan.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 25. Hej, hur mycket bör man köpa varje gång för att kostnaden inte ska bli för stor? Jag tänkte ex börja månadsspara i etf:n NOBL, men är lite osäker hur mycket som man behöver köpa varje gång.

  Du verkar ju handla rätt mkt amerikanska aktier, så du har nog bra koll på alla kostnader :)

  SvaraRadera
 26. Tjena A,
  det är lite av en smaksak och är man långsiktig tål investeringen lite högre courtage men att hålla sig under 1% är nog en god ide. om du köper via Avanza för tex 2000 kr blir courtaget om 8,5 kr ca 0,4% och det är ju inte hela världen.

  För att hålla sig under 1% behöver man köpa för minst 850 kr.

  Låter som en bra plan för övrigt att månadsspare i NOBL.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera

Jag äger Hufvudstaden

Länge har jag suktat efter att äga Hufvudstaden, fastighetsbolaget med de bästa fastigheterna i Sverige. De äger inte så många kåkar man ...