HCP höjer utdelningen för 30:e året på rad!


HCP som jag har i portföljen meddelade igår att de höjer utdelningen för 30:e året i rad. Utdelningen blev precis som jag gissat 2,26$ vilket motsvarar en höjning om ca 3,7%. En pålitlig utdelningshöjning är värt mycket i mina och många andras ögon. En höjning om 3,7% kan låta futtigt men när de sker år efter år blir det fina pengar i slutändan och utdelningen växer mer än inflationen.

Jag har skrivit om HCP tidigare ett par gånger och behöver inte i detta inlägg nämna mer än att det är ett fastighetsbolag med fokus på vårdfastigheter.

HCP är en Dividend Aristocrat och den enda REITen i S&P500 Dividend Aristocrat index. En Dividend Aristocrat betyder att bolaget höjt utdelningen varje år i minst 25 år.

Finansiella ställningen är god med en FFO som täcker utdelningen mer än väl. Verksamheten med fokus på vårdfastigheter har framtiden för sig med en allt äldre befolkning

Jag gillar det här bolaget, naturligtvis för sin fina historik men dels pga den fina verksamheten med vårdfastigheter. Det är ett väldigt litet innehav för mig i dagsläget och jag är klart lockad att öka i denna.

På dagens stängningskurs om 47,31$ är direktavkastningen 4,78%

5 kommentarer:

 1. Ja, det var absolut glädjande att höra. Har det i min portfölj också, och inväntar nu äntligen att snart få första utdelningen efter inköpet :-)

  SvaraRadera
 2. Hur är det med skatt
  utlandsaktieutdelning i KF eller ISK?

  SvaraRadera
 3. Hej Rolf,
  Jag har skrivit ettt blogginlägg om det.
  Här är länken: http://petrusko.blogspot.se/2014/11/utlandska-aktier-i-isk-eller-kf.html

  Man hittar det enkelt också genom att googla petrusko isk kf

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 4. Vad har hänt med HCP sista veckan?

  SvaraRadera

Ett knippe preffar

Jag förvaltar min portfölj med målsättning att den skall generera att kassaflöde till mig att leva på. Jag lever på utdelningar och en de...