söndag, november 11, 2018

Resonemang kring Brookfieldbolagen


Jag äger ett par bolag i Brookfieldkoncernen och det är Brookfield Renewable Partners samt Property Partners. Bägge de här är riktigt fina utdelningsaktier med både hög direktavkastning och utdelningstillväxt. Historiskt har de varit flitiga utdelningshöjare men det finns en del att säga om framtiden också. De har en uttalad ambition att höja utdelningen 5 - 9 procent varje år och de har pålitliga kassaflöden som backar upp en sådan plan. För några veckor sedan hade koncernen en kapitalmarknadsdag i USA där de här två bolagen pratade nuläge och en 5-års plan framåt. Ingen tvivel lyftes fram där kring utdelningen, de visade till och med upp en prognosticerad utdelning per år 2022 som var markant högre än dagens nivåer. Man behöver inte vara värst orolig kring den förväntade utdelningshöjningen utan det är snarare hur stor den skall bli.

De brukar höja utdelningen som betalas på tidiga vår och inför den senaste höjningen nu i början på 2018 så gjorde jag så att jag väntade med att öka till dess att de svart på vitt lagt fram en höjning. Jag ägde bara Brookfield Renewable Partners vid den tiden och medan jag köpte vid flertalet gånger fram till hösten 2017 valde jag där att avvakta köp till dess att höjningen är presenterad. Som väntat kom det en höjning helt i linje med strategin och jag köpte mer i samband med det. Senare under 2018 har jag också köpt Brookfield Property Partners och medan jag gjort en rad köp i den och gärna vill ha mer väljer jag nu att göra likt sist gång. Jag avvaktar ytterligare köp till dess att de meddelar höjning av utdelningen. Höjningen gör de årligen med start den utdelning som har X-datum i februari. Utdelningen meddelas i början februari och har x-dag i slutet av månaden samt pay date en månad efter.

Inga konstigheter alls kring bolagen, de presterar okej. Att jag agerar så här är för att jag kan. Lugnt och metodiskt avvaktar jag och låter bolaget leverera. Jag vill gärna äga mer i Property Partners men det är ingen brådska. När jag har svart på vitt det jag vill se, ja då kan jag köpa mer.

Läs mitt inlägg om Brookfield Renewable Partners Q3-rapport.

Läs mitt senaste inlägg om Brookfield Property Partners.

1 kommentar:

  1. Vad tror du om B. Renewable, kommer det en höjning eller blir det bibehållen? Det har ju varit lite sämre intjäning än Q1-Q3 2017. Tror det är pga torkan som man vill vikta ner på vattenkraften. Man fick sig en näsbränna helt enkelt

    Med vänlig hälsning
    myntaren

    SvaraRadera