fredag, juli 13, 2018

Castellum rapporterar 14% tillväxt 6 mån 2018Tack Castellum, ni är för goa.
Idag rapporterar Castellum för det andra kvartalet och 6 första månaderna. Jag hade höga förväntningar på den här rapporten i spåren av den goda marknaden för bolaget och dess VD Henrik Saxborns "guidning" i tidigare rapporter. För de första 6 månaderna växer förvaltningsresultatet med 14 procent. Det är ytterligare ett hack upp mot det första kvartalet då tillväxten var 12 procent. Nu har de alltså presterat såpass bra i det andra kvartalet att de lyfter det första halvåret till 14 procent.

Substansvärdet (EPRA NAV) är 157 kronor och en rimlig aktiekurs idag kan tänkas bli runt 160 spänn. Gissningen baserar jag på hur Fabege handlades på sin rapport som också var stark. Fabege handlades raskt upp till en kurs kring sitt substansvärde.  Japp, jag tycker 160 spänn är rimligt.

Henrik Saxborn säger att bolaget utvecklas starkt på alla fronter och känner sig trygg i sitt tidigare statement att de har mycket goda möjligheter att nå sitt mål om 10 procent tillväxt av förvaltningsresultatet. Han avslutar med att säga att framtiden ser ovanligt spännande ut och det tolkar jag som ett starkt statement om kommande kvartal. Som vanligt höjer Castellum sin utdelning lika mycket som de växer förvaltningsresultatet.

Med en attans fin rapport och goda utsikter framöver bör helåret komma in en god bit över 10 procent tillväxt. Tidigare har jag namngett den här tiden för Castellum och fastighetsbolag med liknande inriktning "The Golden Era". Det är fantastiskt goda tider som kommer minnas och pratas om i många år framöver.

Länk till Castellum hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

5 kommentarer:

 1. Castellum utgör 2,5% av vårat innehav och det är snart läge att utöka detta igen. Strongt jobbat av Castellum!

  SvaraRadera
 2. För mig (tegelviken) utgör bolaget numer 16% av mitt innehav i den långsiktiga portföljen.

  SvaraRadera
 3. Det intressanta är att många väljer att sälja Castellum på dessa nivåer. Antagligen för att det känns fint att plocka hem lite vinst nu.

  Mitt val blir dock att fortsätta köpa.

  Tack för en grym redogörelse av rapporten!

  Kronan till Miljonen - för varje krona är början på en ny miljon

  SvaraRadera
 4. Starkt och stabilt. Vilket bolag! :)

  SvaraRadera
 5. Får väl lägga till att Castellum utgör ca 4,5% i min portfölj.

  SvaraRadera