fredag, maj 11, 2018

What works on Wall Street - Jim O'Shaughnessy


Här är en superb föreläsning på cirka 1 timma om att vara en investerare. Att vara rationell, stå fast vid sin strategi och varför så många presterar dåligt. Jag följer Jim på Twitter och har läst en del från honom och jag är riktigt impad. Såpass att jag planerar att köpa hans bok "What works on Wall Street". Jag vill helt enkelt läsa och ta till mig mer av hans visdom.

En fun fact: I videon drar han en anekdot om gamla sökmotorer och den där Jeeves han skrattar åt var ett svenskt IT-bolag verksamt under IT-yran. Bolaget finns nog kvar idag men har skaffat sig en strategi och inriktning vilket var lite mer oklar än bara heta IT-grejer under IT-yran =)

Kolla in föreläsningen, det är mycket väl spenderad tid.

6 kommentarer:

 1. Tack för tipset! Jim är grym men nu är det lite för sent på kvällen för att titta på hela föreläsningen. Får ta den i morgon! Jag gillar verkligen att föreläsningen verkar inspelad i ett klassrum och inte på någon stor scen på ett påkostat event.

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
 2. Riktigt bra föreläsning. Jim förklarar enkelt börsens psykologiska aspekter och vikten att tänka riktigt långsiktigt, mycket mer än 3 år. ☺
  Tack för tipset Petrusko!

  SvaraRadera
 3. Vårt ekonomisystem på jobbet heter Jeeves... går under tilltalsnamnet: "Det där jävla Jeeves"

  SvaraRadera
 4. Tackar! Kul med input från tidigare, för mig, okänd källa.

  SvaraRadera
 5. Kollade på föreläsningen idag. Väldigt bra och tankvärt. Idag är det ju populärt med utdelningsinvestering, tror att många av dom som är troende idag kommer att lämna skeppet den dagen räntorna börjar stiga. Om man redan idag tänker tanken på stigande räntor blir det lättare att stå emot den dagen när dom stigande räntorna är här.

  SvaraRadera