torsdag, januari 11, 2018

Didner & Gerge har storsålt H&M

I slutet av 2017 medverkade en av direktörerna på fondbolaget Didner & Gerge i en intervju med Dagens Industri där han var klart kritisk till bolagets prestation och förmåga.

Nu röstar det anrika fondbolaget med fötterna och har sålt 5,3 miljoner aktier i H&M. Kvar har Didner & Gerge cirka 10 miljoner aktier eller 0,7 procent av kapitalet i bolaget. Det här är en tung signal i mina ögon och medan börsen inte öppnat ännu i skrivande stund så ser jag fram emot att följa H&M-aktien på börsen idag.

Didner & Gerge driver bla den otroligt framgångsrika och populära fonden Didner & Gerge Aktiefond som har en fondförmögenhet kring 50 miljarder kronor. Jag äger den själv i mitt PPM och den har gett en fantastisk avkastning på lång sikt. Faktiskt den enda fonden jag har behållit sedan starten av PPM och det ursprungliga fondvalet.
Didner & Gerge Aktiefond är en av få aktivt förvaltade fonder som jag gillar och tror på. Den totala fondavgiften är 1,24 procent och den är väl värd pengarna då de bevisat sig under så lång tid och gett en så god avkastning.

Länk till Didner & Gerge Aktiefond hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

8 kommentarer:

 1. Det var en tung signal. Undrar hur Carnegie gör om det inte blir bättre under året?

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
 2. Fast detta har ju varit känt sedan December så du kommer med en ganska gammal nyhet.

  SvaraRadera
 3. God förmiddag Petrusko,
  Med tanke på att Henrik & Adam startade 1984 på Salagatan i Uppsala med text tv som enda utrustning och idag förvaltar fonder för c:a 70 miljarder kan man inte annat än att lyfta på hatten för dom.

  Några av få där det är befogat med avgifter på runt 1,5%. Bara att kolla track record så ser man att de slagit index de flesta åren.

  Ha en underbar dag och har du möjlighet, gå gärna och lyssna på dom och deras förvaltare. Brukar alternera mellan Stockholm och Uppsala vartannat år.

  // Malte

  SvaraRadera
 4. Nu ska den ner enligt alla---sälj konkurs mycket möjligt om ett par år:)

  Bäst är nog att bara äga Akelius

  SvaraRadera
 5. Petrusko varför äger du Telia och hur ser du på Tele2 och Com Hems sammanslagning? Peter

  SvaraRadera
 6. H&M skall under 150 kr innan det är lönt att tänka på retail!

  SvaraRadera
  Svar
  1. 100 kr köper jag H&M som en chanspost

   Radera
 7. Köpte några Tele 2 på spekulation igår...

  SvaraRadera