torsdag, september 21, 2017

Rejäl utdelningstillväxt i Svolder

Inlägget innehåller affiliatelänkar.

Svolder rapporterade idag bokslut för sitt räkenskapsår 2016/17 och som ni kan se på bilden är dess VD Ulf Hedlundh mycket glad.
Utdelningen höjs nästan 20 procent och det får man ju kalla för en riktigt fet höjning. En god anledning att vara glad. Men håll i er nu för här kommer något fantastiskt bra. Svolder fullkomligt krossade sitt jämförelseindex med en tillväxt i substansvärdet om cirka 31 procent jämfört med Carnegie Small Cap som steg cirka 8 procent.

Bra jobbat av Svolder. Bra jobbat av Ulf och en handfull medarbetare! De är nämligen inte fler på bolaget och uppenbarligen behövs det inte fler för att prestera riktigt bra.

Svolder handlas nu till 222 kronor och räknat på den nya utdelningen (3,25 kronor) är direktavkastningen knappt 1,5 procent.
I bilden här ser ni hur Svolderaktien presterat de senaste 10 åren.

Ulf Hedlundh hintar om ett mycket intressant VD-ord i den kommande årsrapporten där han mer i detalj kommer gå in på bolagets syn på börsen framledes. I Bokslutsrapporten nämner han att en förväntad avkastning på börsen framöver är 5-7 procent men att stock picking kan ge mer än så. Hedlundh är mycket duktig på börs och makroekonomi och skriver väldigt intressanta och bra VD ord i årsrapporterna. Läs det när den kommer!
Länk till Svolder hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

2 kommentarer:

 1. Flera fina innehav hos Volati :-) Min favorit är IT-bolaget Acando, bra på digitalisering, som jag äger poster i direkt och via Volati. Har du någon favorit bland innehaven?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Hans,
   Bland Svolders innehav är Saab en favorit. Ett fantastiskt fint bolag med ett ofattbart tekniskt kunnande.

   Mvh petrusko

   Radera