fredag, juli 14, 2017

Nya aktieköp


Jag har varit i farten igen och köpt mer aktier och lika bra att jag förklarar mig för det väcker nog en del frågor annars. Egentligen gör jag bara några enstaka köp per månad nu när jag lever på mina utdelningar, budgeten tillåter inte stora och många köp som förr. Senaste veckan eller ett par har jag gjort några extra och större köp.

Försiktig mespropp som jag är har jag helt enkelt haft alldeles för mycket pengar på ett bankkonto för att täcka upp löpande utgifter. Kontot jag för över mina utdelningar till. Jag diskuterade ämnet snabbt med min fru nyligen och nämnde försynt att jag har kanske lite för mycket där men man vet ju aldrig osv...
Min fru tittade på mig som om jag vore helknas och då gick det väl upp för mig att likt en svår prepper hade jag bunkrat upp alldeles för mycket.

I ett par omgångar har jag fört över en go slant till depån och köpt mer aktier. Senast igår då jag ökade i Latour, Wallenstam och Xact Högutdelande. Lejonparten av slanten lade jag på Xact Högutdelande som nu utgör över 1 procent av portföljen.

Läs mer: Länk till mitt inlägg om Xact högutdelande.

7 kommentarer:

 1. Vad tror du om Skanska efter fallet idag? Var själv sugen då det är lika bra bolag som igår även om ngn analytiker hävdar att byggmarknaden ser osäker ut... Har dock inga överblivna medel som du ;-) så det blev inget köp. Inte idag iaf. Försvarar mitt beslut med att man ju inte ska försöka fånga fallande knivar :-). Hälsar
  Lars D

  SvaraRadera
 2. Hehe, du är för skön!
  Skulle gärna ha velat se din frus min. :D
  Petrusko the Hoarder! ;)
  /Daniel

  SvaraRadera
 3. Gillar Latour, men just nu handlas de till en premie på ca 12%. Hur resonerar du kring det?
  Tack för en bra blogg!

  SvaraRadera
 4. Mycket fina aktieköp!

  Jag tycker också om att ha en rejäl buffert :) Sedan har jag nog allt för mycket pengar på mitt transaktionskonto idag. Sambon tittar alltid på mig som om jag vore knäpp när hon får reda på hur mycket jag har där :P Är ju en säkerhetsrisk helt klart!

  SvaraRadera
 5. Det här med att frun, sambon, tjejen ser perplex ut när man nämner hur mycket pengar som finns på kontot och inte ligger investerat har inget med aktier och dylikt att göra. Genast går tankarna igång på husrenoveringar, handväskor och annat som går att inhandla. Såvida inte hon är inne på aktier själv och kan föreställa sig värdet om 10 år. Därav denna konstiga blick ni får. Det tar skruv.

  Skämt åsido från mansgrisen här...men antingen investerar man och ser det växa på sikt, eller så sitter man tyst på pengarna. Att häva ur sig på webben eller till sin livspartner att man har en hög pengar på kontot blir bara löjligt. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, själv har man en extremt ointresserad sambo, som tar illa upp när hon får reda på hur mycket pengar jag har på börsen eller hur mycket jag sätter in varje månad. Blir alltid bråk om vad jag hade kunnat betala/slösa pengar på istället.... Så jag har ett hemligt aktiesparande nu för tiden... :(

   Mvh A

   Radera
  2. Bästa på länge! HAHA. Brukar ju va att man smusslar med sitt slösande. Men sparande, hahaha

   Radera