söndag, juni 18, 2017

Jag borde köpa Kinnevik!

Inlägget innehåller affiliatelänkar.
Många år har gått förbi där jag gladeligen köpt investmentbolag men ratat just Kinnevik. Med rätta kanske för de har ju inte presterat lika bra som tex Latour.
Nyligen kom jag dock fram till att det är läge att omvärdera min syn på Kinnevik, jag beslutade mig för att en investering i bolaget är nu klart tänkbar för min del. Dagarna senare gjorde de en stor investering i Com Hem och det fick mig att på nytt tappa tron på deras skicklighet.

En tid har gått sedan dess och jag har sansat mig lite. Jag kan nu resonera i banor som att Com Hem bara är en pytteliten del av Kinnevik och kanske har jag fel. Kanske blir investeringen i Com Hem jättebra. De har ju garanterat gjort sin hemläxa och har de gjort den väl så blir det ju en god investering.
Något som lockar och som ingjuter förtroende är Kinneviks investering i Zalando. Klädhandlaren som utgör kring 40 procent av Kinneviks substansvärde.

Jag gillar Zalando och tror på bolaget. Jag hade ju bestämt mig för att tillåta mig investera i Kinnevik och nu lutar jag åt att göra så. De har en del godbitar i portföljen där de som väger tyngst tillsammans utgör en mycket stor del av bolaget. Jag väljer att tro att Kinnevik kommer prestera bra framöver, att de kommer göra goda investeringar. Länk till Kinnevik hos Avanza (affiliatelänk)

15 kommentarer:

 1. går i samma tankar, nu har ju kursen gått upp en del sedan ett par veckor bakåt, går nog in med halva summan nu, och skulle den sjunka så köper jag för resten, annat njuter jag av uppgången :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   det låter sunt. Jag är en stor förespråkare av att skala in/ut.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. När det gäller Kinnevik bör även nämnas rabatten som nu är den största bland de stora investmentbolagen, ligger väl runt 20 procent f n. Även om kursen gått upp i år så har ju substansvärdet ökat ännu mer vilket innebär att rabatten ökat. Det innebär att man idag får den i huvudsak onoterade delen av portföljen "gratis" + en hel del av kärninnehaven Zalando, Millicom och Tele 2.
  Själv äger jag Kinnevik sedan många år och ser det som ett givet komplement till de mer traditionella investmentbolagen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kjell,
   Ja, inte nog med att Kinnevik har intressanta innehav de har också en lägre värdering än flera liknande bolag. Nice!

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Har du tittat något på Sdiptech, på tal om investmentbolag? Jag har själv tagit en större stek där, eftersom jag tror på de segment bolaget verkar inom, samt att jag även tror på deras tillväxtcase kommande år. Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Jag tittade snabbt på sdiptech när de noterade sin preff. Då hette de Srendrippity eller något liknande. Ett nära lika ruttet namn som nuvarande för övrigt. Jag tyckte inte alls det såg bra ut då. Osäker på om det var detta bolaget där Goodwill stack ut å det grövsta. HAr inte tittat mer på det sedan dess. Det såg så dåligt ut då att jag aldrig vill titta på det igen. Det finns så mycket bra att investera i att jag missar gärna denna möjligheten om de nu skulle förvandlas från skit.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Hej Petrusko. Kinnevik är ett fint bolag och väger näst tyngst i min portfölj. När andra sålde vid Comhem förvävet köpte jag. Nu är priset högre. Men även jag tror att priset kommer fortsätta uppåt från nuvarande nivå.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Slimis,
   MEd facit i hand ser det nu ut som det var ett fint läge att öka då. Bara tacka och ta emot =)

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Kinnevik, Investor och latour är 3 bolag som jag tycker kompletterar varandra på ett trevligt sätt. Ökade även jag efter comhem affären och tycker nog att kinnevik fortfarande är det mest köpvärda till dagens datum.

   Radera
 5. Jag tog en pytteliten position i Kinnevik i maj. Framförallt eftersom jag minskade i Telia och vill ha bättre exponering mot Telecom/IT/teknin-sektorn som jag är dålig på. När Kinnevik nu handlades över min köp A-nivå för första gången tyckte jag att de utgör ett bra komplement i portföljen. De är lite som en fond och gör att jag kan koncentrera mig på de aktier i sektorer som jag förstår bättre samtidigt som jag i förtroende överlämnar åt Kinnevik att förvalta mer svårbedömda sektorer. Gillar också stora posten i Zalando.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Utlandsutdelaren,
   Jag är med dig. Dels ger Kinnevik en intressant exponering och så är det ju liknande en fond att man kan investera utan att engagera sig nämnvärt.

   Mvh petrusko

   Radera
 6. Nyfiken varför ni är så positiva till zalando? I mina ögon är det en hemsida som säljer kläder. Vad har jag missat?
  Mvh aktiemamma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Zalando är verksamma på den del av marknaden som växer snabbast och de gör det riktigt bra. De har ett börsvärde på drygt 100 miljarder kronor och om några år är de kanske större än H&M.

   Men visst är det så att det är en hemsida där de säljer kläder. Mycket kläder.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Vad är det för speciellt med något företag? Oavsett så är det bara en företag som säljer _______.

   Radera
 7. Har inte läst nyheten någonstans ännu men om Kinnevik får en VD skall jag överväga köp. Verkar lite vanskligt med ett bolag utan VD. Men jag har kanske missat något?!/Gunilla

  SvaraRadera