Corem Property preferens

Corem Property är ett fastighetsbolag som äger främst lager och logistikfastigheter. Fastigheter med lite högre avkastning då de innefattar mer risk än många andra typer. Rutger Arnhult är storägare i Corem med cirka 37% av rösterna. Via Corem Property kontrollerar Rutger även Klövern då Corem Property äger kring 20 % av rösterna i det bolaget. Detta kallas korsägande. Nog om det.

Corem Property preferens har handlats till en "galet" hög värdering under flera månader. Man kanske kan spekulera i att risken är låg i Corem pga en stor del av Arnhults makt ligger i bolaget och att det är anledningen till den höga värderingen. Jag tänker till viss del i de banorna, att det skall mycket till innan Arnhult ställer in utdelningen i Corem Property (Inställd utdelning på preff= konkurs eller annan dålig lösning för preffägare).

Idag stängde aktien på 193,5 kr och på 10 kr utdelning ger det knappt 5,2% direktavkastning.

Jag har sedan tidigare sålt Corem Property preferens och omplacerat i andra preffar med lägre eller liknande risk men betydligt bättre direktavkastning. I dagsläget är tex Balder pref (327 kr och 6,1% DA), Akelius (309 kr och ca 6,5% DA) och Klövern preff (303,5 kr och 6,6% DA)  mycket bra alternativ.

3 kommentarer:

  1. Hur mycket likvider har du i dagsläget petrusko?
    Har du fortfarande någon belåning kvar?

    Ta hand om dig!

    Mvh Bangkok

    SvaraRadera
  2. Tjena Bangkok,
    som alltid har jag inga likvider alls utan är fullt investerad. Sedan en tid har jag minskat belåningen med hälften och har kring 5% belåning.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera

  3. Realholdings hemsida undethålls av något pucko.

    http://lab.bequoted.com/forreal/pressmeddelanden/real-holdings-preferensaktieemission-har-genomforts-39203

    85% tecknades av garanter :D

    SvaraRadera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...