torsdag, december 11, 2014

Det är dags igen för H&M


Bilden ovan är från H&Ms butik i Harlem New York. Jag valde den av emotionella skäl då den är en av H&Ms butiker ute i vida världen jag spanat in på plats. En oerhört uppskattad butik, "the locals" älskade den främst för att de hade fina modekläder i stora storlekar (utöver det låga priset naturligtvis).

Jag har ägt H&M i många år och aktien har verkligen presterat bra. Bolaget och strategin tror jag starkt på och det är mitt näst största innehav. Det senaste året har jag valt att inte öka i innehavet i väntan på att de åter skall komma igång och höja utdelningen. H&M är ett riktigt fint utdelningsbolag och har aldrig någonsin sänkt utdelningen. Det är pålitligt och starkt men man vill ju gärna att utdelningen ökar regelbundet och de senaste åren har den legat på samma nivå om 9,5 kr,

H&M har presterat riktigt bra i år och det ser ut som att de kommer höja utdelningen till våren. Jag släpper nu på min "ökningsspärr" och tillåter mig köpa igen. Oavsett om de höjer eller ej till våren är H&M ett bolag jag gärna vill ha mer aktier i. Deras tillväxtpotential är fortfarande enorm. På befintliga marknader kan de öppna tusentals butiker ytterligare och dessutom finns det många nya marknader att ge sig in på.

Det här är en riktig keeper! Jag planerar att köpa mer och mer och mer och mer....

3 kommentarer:

 1. Du tycker inte att den ser lite dyr ut då?
  mvh Tomas

  SvaraRadera
 2. Dyr? Absolut inte! H&M är en vinnare på lång sikt. Den förtjänar sin värdering.
  Det är ett stort misstag att rata H&M för att den ser dyr ut. Historiskt har den gett betydligt bättre avkastning än de flesta bolagen som ser ut att ha bättre värdering.

  H&M har högre värdering än många andra bolag men det är för att de är bättre än de flesta.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 3. Jag har också ett gott öga för H&M och har i framtiden tänkt investera regelbundet i företaget. Deras utdelningar är attraktiva, helt klart!

  SvaraRadera