Ska det sura lite nu?

Börsen gick ned lite igår och flera av bolagen jag bevakar blev lite billigare. Teliasonera tex stängde under 50 kr. Även om jag redan äger denna gläds jag åt att den backar. Som nettoköpare föredrar man  såklart lägre pris.
Några andra som jag tittar på med fingret på köpknappen är Skistar och Sandvik.
Bägge dessa har egentligen för låg direktavkastning men till rätt pris tycker jag att de är värda ett undantag. Skistar har en unik marknadsposition som få bolag har, de dominerar sin bransch och ordet monopol dyker upp i tankarna. Skistar är inget solklart tillväxtcase men jag ser deras verksamhet som pålitlig och att de kommer finnas kvar och tjäna pengar även i framtiden.
Sandvik är ett bra bolag som haft det tufft en tid bla pga minskade investeringar i gruvbranschen. Sandvik handlas förmodligen redan till ett bra pris på mycket lång sikt men för att jag skall slå till i en hast behöver den allt backa ytterligare.

Jag hoppas att börsen fortsätter ned något och bjuder på bättre priser. Vi gillar ju alla att handla på REA eller hur!

2 kommentarer:

  1. Vad säger du om Ratos? något är ruttet i bolaget men kan inte sätta fingret på vad det är.

    SvaraRadera
  2. Ja, Ratos har verkligen inte gjort några ägare glada de senaste åren. Det är upp till bevis för Ratos del säger jag. Jag köper inte mer i Ratos och jag har bestämt mig för att sälja om de sänker utdelningen.

    Börjar de prestera igen likt historiskt så kommer den vakna till liv igen.

    SvaraRadera

OMX Stockholm Banks

  De svenska storbankerna har gått bra det senaste året i spåren av ett normaliserat ränteläge. Hittills i år har de presterat en god totala...