Sandvik

Sandvik har under en tid haft utmaningar  med bla vikande aktivitet i gruvindustrin. Man har sjösatt diverse sparpaket som skall ge bättre resultat. I grund och botten är Sandvik ett mycket fint bolag, de har funnits länge och de gör bra produkter till branscher som jag bedömer är beständiga.
Även om det varit sämre affärer i gruvindustrin så är den ju inte på något sätt på väg bort utan kommer finnas även om 40 år. Så tror jag även på Sandvik, om 40 år är de kvar och gör fortfarande fina produkter.

Utdelningen för 2013 var 3,5 kr och VPA hamnade på 4 kr. För 2014 kan det hända att utdelningen blir oförändrad men jag är övertygad om att den höjs åren efter det. Vinsten väntas bli betydligt högre för 2015/2016. Vinstprognosen för 2016 är dryga 7 kr. Om detta faller in är det inte en omöjlighet att utdelningen blir uppemot 6 kr.

Jag har haft ögonen på Sandvik i bortåt 20 år. Under en kort period har jag någon gång haft den i väskan men mitt val föll tidigare på Seco Tools som nu är utköpt från börsen av Sandvik som var storägare. Det ser lovande ut för Sandvik nu, med sparpaket och förhoppning om bättre business för dem kommer vinst och utdelning snabbt dra norrut. Till dags datum är årslägsta för Sandvik 82,7 kr och den handlas nu kring de nivåerna. Jag fick mina för 83,9 kr och hoppas att mina förväntningar infrias, då bör jag ha gjort en bra affär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...