Cibus förvärvar 3 fastigheter i Finland

 Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza.

Fastighetsbolaget Cibus meddelade idag att de förvärvar 3 fastigheter i Finland. Det är helt nybyggda i två av fallen och en fastighet som är byggd 2022. Moderna fräscha lokaler och en lång genomsnittlig återstående avtalstid om 12,9 år.

Totalt underliggande fastighetsvärde i affären är 14,8 miljoner euro. Den finansieras med 50 procent belåningsgrad via bank och förvärven ökar Cibus kassaflödesmässiga intjäningsförmåga.

Cibus har kapacitet för fler förvärv i närtid och det är inte en fråga om utan snarare när det blir fler förvärv. Fler fastigheter som ökar förvaltningsresultat per aktie.

Jag äger Cibus och gillar inriktningen mot fastigheter i dagligvaruhandeln. Verksamheten i dess lokaler är urstark oavsett konjunktur och hotas inte av e-handel. Fastighetstypen är relativt högavkastande vilket ger ett gott kassaflöde åt Cibus. Utdelningen pyntas månadsvis och de har för ambition att höja den stadigt över tid. Nu har det varit kris i fastighetssektorn ett par år varpå man snarare fått arbeta med att hantera finansiering och stigande finansieringskostnader än att höja utdelningen. Vi är nu ur den lilla fastighetskrisen som handlade om ränteläge och obligationsmarknaden. På sikt kan Cibus återgå till att höja sin utdelning. De har möjlighet att höja den redan nästa år men jag ser gärna att de hellre tar det lugnt och bygger upp större höjd i intjäningsförmågan mot utdelningen. 

På kursen 175,9 kronor är direktavkastningen 5,8 procent. Nästa månadsutdelning har X-dag den 25 oktober och betalas ut i början av november.

Länk till Cibus hos Avanza (reklamlänk).

Info om reklamlänkar.

1 kommentar:

  1. Ja, skönt med en aktie som ger lite pengar kontinuerligt..

    SvaraRadera

7 minuter med Michael Green VD på Handelsbanken

  Idag släppte Handelsbanken rapport för det tredje kvartalet och den kom in starkt. En god bit över marknadens förväntningar. Här är en vi...