Snart utdelning i Aktiespararna Direktavkastning b

 


Nu närmar det sig utdelning i fonden Aktiespararna Direktavkastning b. Den pyntar utdelning en gång per år och det sker i juni varje år. Således undrar du kanske när utdelningen sker och vilket belopp den är på. För att stilla din undran har du här vad som gäller.

Man får ingen info långt i förväg i den här fonden eller någon annan vanlig fond med utdelning heller för den delen. Det är så det funkar i vanliga fonder; de beslutar om utdelning och pang tjoff skickar ut den.

Jag har hört mig för och fått besked att fondbolaget kommer vid ett möte på eftermiddagen den 18 juni besluta om utdelningen. Endast några börsdagar efter det skickar de ut utdelningen till oss andelsägare. 

Tidigast den 19:e juni alltså kan det tänkas vara möjligt att ha info om utdelningens storlek och man kommer förmodligen inte hinna handla med fonden innan utdelningen är avskild, så snabba puckar är det.

Jag har spekulerat i att det kanske blir lite sänkt utdelning i fonden i år baserat på hur innehav bytts ut och hur de olika bolagen delar ut. Där är ju några bolag i fonden som sänkt sin utdelning. Förvisso är det även några bolag som pyntar saftiga bonusutdelningar också. Den här fonden siktar alltså på att dela ut till andelsägarna de utdelningar som fonden erhåller ifrån innehaven. 

Läs mitt inlägg med mer info om fonden i länken: https://petrusko.blogspot.com/2022/10/aktiespararna-direktavkastning-b.html

8 kommentarer:

 1. Jag hoppas på minst 5% i direktavkastning då Jag har stortankat i denna fonden kontinuerligt varje Månad i över 1 år. Fonden väger nu ganska exakt 10% i min portfölj och det var också mitt initiala mål och Jag känner mig nöjd med den vikten och kommer förmodligen inte öka så mycket mera,

  SvaraRadera
 2. spännande :) Jag fick utdelning idag på SEB sverige indexnära B. blev en liten slant som teoretiskt hade räckt att ha en trevlig biokväll för. Det är ganska fascinerande. du har kvar dina andelar i din fond men får lite fickpeng för att du äger den och detta år efter år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kina,
   Eller hur! Och det växer över tiden. Nästa år räcker utdelningen till en extra stor popcorn också. Året efter det räcker den till två biokvällar osv.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Jag fick 12883,70 kr från mitt innehav i SEB Sverige Indexnära B och det är definitivt mycket mer än vad jag kallar för en "trevlig biokväll".Sedan får alla själva räkna ut hur "mycket eller lite" jag hade i kapital i den fonden om ni vet vad varje andel gav i utdelning.Sedan kan ni också räkna ut hur mycket som jag kommer att få nästa år utan att jag köper fler andelar för "nya pengar" än att jag bara återinvesterar min utdelning i samma fond som gav mig utdelningen.Mr Anonym

   Radera
  3. Varför i hela fridens namn skulle vi vara intresserade av att göra det?

   Radera
  4. Mr Anonym, legenden Peter Jansson?

   Radera
 3. Vet när x-day brukar vara, med andra ord när måste man senast äga fonden för att ta del av utdelningen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena, X-dag är ungefär samtidigt som de meddelar utdelningen. Det är inte som med aktier att man vet några månader i förväg exakt när utdelningen har X-dag och hur stor den blir. Se till att äga fonden innan beslutet den 18 juni så är du med på utdelningen. Det finns inte tidsutrymme att köpa efter beskedet.

   Mvh petrusko

   Radera

Corem vill göra nyemission av stamaktier av serie B

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Efter börsens stängning idag meddelade fastighetsbolaget Corem att de utreder förutsät...